Blondies met zoute karamel

  • 12 stuks
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de blondies
  • 220 g boter, gesmolten
  • 320 g rietsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • voor de zoute karamel
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel Golden Syrup of esdoornsiroop
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 25 g boter, in stukjes gesneden
  • 60 g gezouten pinda's, grof gehakt

Bereiden

Breng voor de karamel in een pan de slagroom met de Golden Syrup aan de kook. Neem de pan van het vuur en zet weg. Verhit een koekenpan op matig vuur. Strooi 1 theelepel suiker uit in de pan. Strooi er zodra deze suiker gesmolten is geleidelijk de rest van de suiker bij. Draai het vuur iets lager. Neem zodra alle suiker gesmolten is de pan van het vuur. Giet er het nog hete slagroommengsel bij. Opgepast, de karamel zal gaan schuimen en spetteren. Voeg de stukjes boter toe en blijf roeren. Roer er wanneer de boter gesmolten is ½ theelepel zout door. Giet de karamel over in een kom. Schep er de pinda's door en zet weg.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de vorm daarna met bakpapier.

Laat in een pan de boter smelten. Neem de pan van het vuur en schep er de suiker en vanille door. Meng goed. Schep er een voor een de eieren door. Schep er dan de bloem en een snufje zout door tot je een glad beslag hebt. Schep het beslag over in de bakvorm. Schep met gelijkmatige tussenruimtes flinke lepels zoute karamel op het beslag. Meng met een mes de karamel losjes door het beslag, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de blondieskoek van de wand van de vorm loskomt. Laat afkoelen voor je de koek in blondies snijdt.

Extra benodigd

Bakvorm van 23 x 33 cm, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Blondies met zoute karamel' is afkomstig uit het kookboek...

De lekkerste hapjes uit Londen

Amelia Wasiliev

Dit kookboek bevat een keur aan muffins, cupcakes, taartjes en typisch Engelse scones om van te watertanden. Een heerlijk boek met eenvoudige recepten en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Brownies recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!