De beste brownies

  • 10 brownies
  • 45 min
  • waardering 8,6
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 90 g boter
  • 120 g pure chocolade
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 225 g suiker
  • 90 g bloem
  • 50 g hazelnoten of macadamia's, geroosterd en gehakt, of pecannoten, gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Smelt de boter en de chocolade in de magnetron of au bain-marie en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren en daarna de suiker en de bloem toe. Roer alles snel maar met beleid door elkaar en voeg de hazelnoten toe.

Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de koek ongeveer 30 minuten. De bovenkant moet krokant zijn, maar het binnenste moet sponzig blijven.

Laat de koek een beetje afkoelen en haal hem uit de vorm.

Eet de brownies als ze nog warm zijn met een bolletje vanille-ijs of een dot crème fraîche.

Extra benodigd

1 vierkante bakvorm of 1 rechthoekige met zijden van 20 cm of een ovenschaal

Kookboek

Het recept 'De beste brownies' is afkomstig uit het kookboek...

I love cake, taart en koekjes

Trish Deseine

Alle bekende cakes, koekjes en taarten, klassiekers of juist die met een moderne twist, staan in dit boek. Naast heel veel bijzondere nieuwe recepten bevat het de... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Brownies recept tips

Reacties op dit recept

  • EsméDeze brownies zijn té lekker om te laten liggen, daarom heb ik mezelf op rantsoen gezet en bak ik ze nu niet vaker dan 1 keer per maand.

    reageren