Sinaasappel-polentacake van Tana Ramsay
- 8 stukken
- 135 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 sinaasappelen
- 5 eieren
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g polenta
- 100 g gemalen amandelen
- 1 theelepel bakpoeder
- het sap van 1 citroen
- het sap van 1 sinaasappel
- 3 eetlepels kristalsuiker
Bereiden
Was de sinaasappelen, leg ze in een pan onder water, breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes koken. Laat het water afkoelen voordat je de sinaasappelen eruit haalt.
Snijd de sinaasappelen in vieren en verwijder de pitjes. Maal de sinaasappelen in een keukenmachine grof (het mag niet te vloeibaar worden). Je kunt ze ook gewoon met de hand in kleine stukjes snijden; let dan wel op dat het sap niet verloren gaat.
Verwarm de oven voor op 170 °C (gasstand 3).
Klop in een grote kom de eieren en suiker met een mixer. Schep de polenta, de gemalen amandelen en de sinaasappelen er luchtig door. Giet het mengsel voorzichtig in een met vetvrij papier beklede springvorm.
Het mengsel is heel vloeibaar, dus zet de vorm voorzichtig in de oven. Controleer na 1 uur met een satéprikker of de cake gaar is. De prikker moet er schoon uit komen.
Maak terwijl de cake in de oven staat het glazuur door de twee soorten sap met de suiker te mengen. Schenk het mengsel er zodra de cake uit de oven komt over. Laat de sinaasappelcake in de vorm afkoelen.
Extra benodigd
Keukenmachine, mixer, vetvrij papier, springvorm (Ø 25 cm)
Persoonlijke noot
'Deze cake blijft in een luchtdichte trommel minstens twee dagen lekker. Je kunt de cake dus ook van tevoren maken.' - Tana Ramsay
Kookboek
Het recept 'Sinaasappel-polentacake van Tana Ramsay' is afkomstig uit het kookboek...
Tana Ramsay's familiekeuken II
Tana Ramsay
Of je nu maar een paar minuten de tijd hebt voor de bereiding van een avondmaaltijd, of dat je de hele middag uittrekt om met de kinderen een taart te bakken... lees verder
© Tirion Uitgevers. Beeld: Deirdre Rooney