Cheesecake met glazuur van aardbeiensnoepjes

  • 1 cheesecake
  • 75 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g roomkaas
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g volkoren biscuits
  • 100 g zachte boter
  • voor het glazuur
  • 3 blaadjes gelatine
  • 15 harde aardbeiensnoepjes

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de roomkaas met de suiker en de eieren tot een lobbige roomvulling. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels, bijvoorbeeld in de keukenmachine, en vermeng ze met de boter.

Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van de vorm. Giet hierop het roomkaasmengsel en zet in de oven, ongeveer 45 minuten tot de taart goudbruin is. Laat de cheesecake afkoelen.

Week de gelatine in koud water. Maak het glazuur door de snoepjes al roerend in 250 ml kokend water te laten oplossen. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Laat dit glazuur afkoelen tot lauwwarm en giet dan over de koude cheesecake heen en laat opstijven in de koelkast.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 22 cm), bakpapier

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische variant agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Cheesecake met glazuur van aardbeiensnoepjes' is afkomstig uit het kookboek...

Zoet... recepten met snoep

Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

Dol op snoep? Kun je niet genoeg krijgen van chocola? In 'Zoet... recepten met snoep' vind je verrassende recepten met kleurige peren-drups, marshmallows, chocola... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Cheesecake recept tips

Reacties op dit recept

  • EstherHoezo vegetarisch? Gelatine is gemaakt van (varkens)botten. In de aardbeiensnoepjes zit ook weer gelatine, dus twee keer dierlijke ingrediënten in deze dus niet vegetarische taart.

    reageren