Vanille cheesecake met frambozen

  • 8 personen
  • 120 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 70 g bloem
  • 70 g suiker
  • 70 g amandelpoeder
  • 70 g boter, gesmolten
  • voor de topping
  • 700 g roomkaas (bij voorkeur Philadelphia)
  • 150 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 hele eieren, plus 8 eidooiers
  • garnering
  • frambozen
  • beetje suiker

Bereiden

Maak eerst de bodem. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de bloem, suiker, het amandelpoeder en 1½ theelepel zout in een mengkom, schenk de warme, gesmolten boter erover en maak er een korrelig deeg van. Leg dit op een taartvorm van 23 cm en bak het ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het mooi goudbruin is. Laat het volledig afkoelen.

Maak nu de topping. Zet de oven op 110 °C. Meng alle benodigde ingrediënten en klop ze met een garde krachtig door elkaar. Verdeel het over de afgekoelde bodem en bak de cheesecake ongeveer 60-70 minuten tot de topping stevig is.

Pureer tot slot een paar frambozen (of een andere fruitsoort), zeef ze en meng er wat suiker door. Versier de borden met de frambozenpuree en een paar hele frambozen.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 23 cm)

Opmerking

Hoewel dit recept relatief eenvoudig lijkt, is het best een uitdaging het te maken. Je moet namelijk goed kunnen inschatten wanneer de vulling gaar is. Zoals voor veel gerechten met eieren geldt, moet je de cake op tijd van het vuur of uit de oven halen, omdat hij nog nagaart. Maar als je dit te vroeg doet, dan stolt hij weer niet goed.

Kookboek

Het recept 'Vanille cheesecake met frambozen' is afkomstig uit het kookboek...

Bistro thuis

Anthony Demetre

De 80 gerechten van Anthony Demetre zijn Europees en klassiek zonder traditioneel te worden. Zijn filosofie is 'everyday eating at its very best' - verrassende... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Cheesecake recept tips

Reacties op dit recept

  • YosLekker. Door de suiker werd de topping wel zoet. De volgende keer ga ik hem maken met de helft van de suiker. Op 110 graden gebeurt er weinig met de topping. Na een uur op 110 graden heb ik hem nog bijna een uur op 180 graden in de oven laten staan.

    reageren