Chocoladecake met hazelnoten en amandelen

  • 8 personen
  • 75 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 biologische eieren
  • 150 g lekker zachte, gezouten boter
  • 250 g pure chocolade, in stukken
  • 225 g suiker
  • 250 g amandelpoeder
  • 75 g hazelnoten, gepeld, geroosterd en gestampt
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Splits de eieren. Klop de dooiers met de boter totdat ze wit worden en de hoeveelheid verdubbeld is. Voeg alle andere ingrediënten toe behalve de eiwitten en roer goed door elkaar.

Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het mengsel. Schep het in een beboterde en met bloem bestoven cakevorm of in een siliconenvorm van 30 cm.

Laat 50 minuten tot 1 uur bakken en let tegen het eind van de baktijd goed op. Laat in de vorm afkoelen voordat je de chocoladecake eruit haalt en bedekt met een laag pure chocolade.

Extra benodigd

Cakevorm of siliconenvorm van 30 cm

Kookboek

Het recept 'Chocoladecake met hazelnoten en amandelen' is afkomstig uit het kookboek...

Goede smaak

Trish Deseine

Een luxe cassette met zes kookboekjes en meer dan 140 recepten voor de echte fijnproever. Vijf van de zes receptenboekjes behandelen een culinaire... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Chocoladecake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!