Cupcake-brownies met bruine boter en zout

  • 6 stuks
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 250 g kokosbloesemsuiker
  • 150 g cacaopoeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 4 eieren
  • 100 g speltbloem
  • 40 g pure chocolade, in stukjes
  • crème fraîche, voor erbij
  • voor de mirabellenjam (optioneel)
  • een kleine kom verse blauwe mirabellen (ca. 200 g) of gewone pruimen
  • 50 ml honing

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 170 °C.

Laat de boter in een pan al wentelend smelten, tot hij bruin begint te worden. Haal de pan van het vuur en roer de kokosbloesemsuiker, het cacaopoeder, het vanille-extract en 1 theelepel zeezout erdoor.

Laat een paar minuten afkoelen, breek een voor een de eieren erin en klop goed na elk ei, tot het botermengsel glanst en dik is.

Roer de bloem erdoor, tot er een beslag ontstaat. Schep het beslag in een ingevette en met bloem bestoven muffinvorm en verdeel de stukjes chocolade erover.

Bak 15 tot 20 minuten in de oven. Controleer met een mes of de cupcakes in het midden gaar zijn.

Haal de cupcakes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Serveer ze direct als ze nog warm zijn of bewaar maximaal 4 dagen in een luchtdicht afgesloten bakje.

Ik heb ze hier geserveerd met crème fraîche en mirabellenjam. Was hiervoor de mirabellen en verwarm ze met wat water en de honing in een pan, tot ze kleverig en stroperig zijn. Bewaar restjes in een gesteriliseerde jampot.

Extra benodigd

Muffinvorm

Opmerking

'De combinatie van zeezout en chocolade is tegenwoordig niet vreemd meer, en ik ben er dol op. Als je bruine boter aan het beslag toevoegt, zul je je in de hemel wanen.' - Nicole Pisani

Kookboek

Het recept 'Cupcake-brownies met bruine boter en zout' is afkomstig uit het kookboek...

Boter, botten, zout

Nicole Pisani

Boter, botten en zout zijn de essentie van eten en vormen de basis voor Nicole Pisani's manier van koken. In dit kookboek deelt ze hoe deze elementen voor haar samenkomen in 100 recepten, beïnvloed door de vele landen waarin ze als chef-kok werkte... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Cupcakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!