Engelse madeleines met frambozenjam en kokos

  • 10 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 110 g zachte boter
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 2 middelgrote scharreleieren
  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • frambozenjam zonder pitjes
  • fijngeraspte kokos
  • 5 geglaceerde kersen, gehalveerd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C, gasovenstand 5.

Vet 10 dariole vormpjes in en bestuif met wat bloem.

Sla de boter en suiker tot een luchtige, romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Schep het meel erdoor en blijf scheppen tot je een egaal beslag hebt.

Vul de vormpjes voor driekwart en plaats op een bakplaat. Bak in het midden van de oven 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.

Haal uit de oven en laat gedurende 5 minuten afkoelen. Haal ze dan voorzichtig met een dun mes uit de vormpjes en laat op een rooster afkoelen.

Snijd daar waar nodig de bodem van de afgekoelde cakejes, zodat ze allemaal even hoog worden en stevig staan.

Smelt de frambozenjam in een steelpannetje en smeer deze met een kwastje op de madeleines. Rol ze nu door de gemalen kokos en plak tot slot met wat jam een kers op ieder cakeje.

Extra benodigd

10 dariole vormpjes

Kookboek

Het recept 'Engelse madeleines met frambozenjam en kokos' is afkomstig uit het kookboek...

High tea vintage

Carolyn Caldicott

'High tea vintage' biedt veel inspiratie voor een vintage theepartijtje. Leer hoe je het perfecte kopje thee maakt en al het lekkers dat erbij hoort: scones... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Madeleines recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!