![](/i/recepten/kookboeken/2015/tarte-tatin/madeleines-basisrecept-500.jpg)
Madeleines (basisrecept)
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,3
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 125 g boter, gesmolten en afgekoeld, plus extra om in te vetten
- 2 grote eieren
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g bloem, gezeefd, plus extra om te bestuiven
- 1½ theelepel vanille-extract, of de geraspte schil van 1 citroen
Bereiden
Vet de madeleinevormpjes in met boter en bestuif ze licht met bloem.
Klop de eieren en suiker 5 minuten met een elektrische mixer tot een licht en schuimig mengsel dat drie keer in volume is toegenomen.
Schep er geleidelijk de bloem en boter door, dan de vanille, citroen-extract of -schil en een snufje zout. Zet het beslag 2 uur in de koelkast alvorens te gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
Schenk de madeleinevormpjes halfvol met het beslag en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Madeleinevormpjes, mixer
Kookboek
Het recept 'Madeleines (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2015/cover-tarte-tatin-heruitgave-kl.jpg)
Tarte Tatin
Ginette Mathiot
Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak... lees verder
© Unieboek Spectrum