Madeleines met honing

  • 28 madeleines
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g gezeefde biologische bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 g zachte boter
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels vloeibare honing of ahornsiroop

Voorbereiden

Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem en het gezeefde bakpoeder toe en roer er dan de zachte boter en de melk doorheen.

Voeg de vloeibare honing of de ahornsiroop toe. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Vul de goed ingevette vakjes van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg.

Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 3 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.

Extra benodigd

Minimadeleinevorm

Kookboek

Het recept 'Madeleines met honing' is afkomstig uit het kookboek...

Madeleines

Sandra Mahut

Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Madeleines recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!