Madeleines met pepermunt en chocolade

  • 28 madeleines
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g gezeefde biologische bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 g zachte boter
  • 2 eetlepels melk
  • 2 takjes munt, heel fijn geknipt
  • 10 After Eights, in hele kleine stukjes

Voorbereiden

Klop de eieren met de suiker tot een wit beslag. Voeg met kleine hoeveelheden tegelijk de gezeefde bloem en het gezeefde bakpoeder toe en roer er dan de zachte boter en de melk doorheen.

Voeg de twee heel fijn geknipte takjes munt toe en meng goed door elkaar. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Vul de goed ingevette vakjes van de minimadeleinevorm met een theelepeltje deeg en steek er een paar stukjes After Eight in.

Zet in de oven. Laat 3 à 4 minuten bakken, temper dan het vuur tot 180 °C en bak nog eens 3 à 6 minuten. Zet de oven lager als de madeleines te snel bruin worden.

Extra benodigd

Minimadeleinevorm

Kookboek

Het recept 'Madeleines met pepermunt en chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Madeleines

Sandra Mahut

Madeleines, de elegante Franse cakejes met een ribbeltje, zijn heel simpel zelf te bakken. Zeventien recepten voor hartige soorten, zoals madeleines met tuinkruiden... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Madeleines recept tips

Reacties op dit recept

  • MEen vraag: dit recept is, net als een paar andere madeleinesrecepten (bijvoorbeeld die met pesto), gebaseerd op een minimadeleinesvorm. Wat als je een 'gewone' vorm hebt? Gewoon langer bakken? Kan misschien met de pesto, maar met die chocolade? Ik hoor het graag, dank!

    reageren