Gemberkoek van Oma Marjo

  • 8 personen
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g bloem
  • 60 g havermout
  • 100 g verse gember, fijngesneden

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 150 °C (hetelucht) of 170 °C (elektrisch).

Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng tot een glad beslag.

Vet de springvorm in en giet het beslag erin.

Zet de cake in de oven en bak 45 minuten.

Extra benodigd

Mixer, springvorm (Ø 24 cm)

Opmerking

De meeste gebakjes voor bij de koffie zijn niet zo gezond. Toch voelt de gemberkoek van Oma Marjo ondanks de suiker wel iets gezonder. 'Lekker voor tussendoor, maar ook als ontbijt met een kopje gemberthee is het een aanrader,' zegt Oma Marjo. Dan heb je direct je eerste vitamines en vezels binnen zonder dat je het doorhebt!

Kookboek

Het recept 'Gemberkoek van Oma Marjo' is afkomstig uit het kookboek...

Oma's klassiekers

Doris van IJsseldijk & Tica Dieho

In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!