Havermoutrepen met zwarte bessen

  • 14 repen
  • 50 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 325 g havermout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 750 ml volle melk
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen, fijngeprakt
  • 280 g zwarte bessen

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Meng in een kom de havermout, wat zout, de kaneel en het bakpoeder.

Meng in een andere kom de melk, suiker, vanille, eieren en bananen goed door elkaar en voeg bij de kom met havermout.

Vet een ovenschaal in, schep er de helft van het beslag in en verdeel daar de helft van de bessen over. Schep de rest van het beslag erop en verdeel de rest van de bessen erover. Bak circa 40 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in repen.

Lekker met yoghurt en kweepeerhoning.

Extra benodigd

Ovenschaal

Kookboek

Het recept 'Havermoutrepen met zwarte bessen' is afkomstig uit het kookboek...

Fruit plukken

Matthias Kleingeld & Rickard Walraven

Elke fruitsoort heeft zijn eigen specifieke smaak en karakter. Matthias Kleingeld en Richard Walraven beschrijven ruim 20 fruitsoorten die het in Nederland en België goed doen. Ze geven meer dan 60 recepten met fruit. Probeer bijvoorbeeld de... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • AnneliesKlopt die hoeveelheid melk wel?

    reageren