Whoopie pie

  • 14 stuks
  • 40 min
  • waardering 7,3
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de halfronde koekjes
  • 210 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 35 g cacao
  • 85 g vloeibare kokosolie
  • 130 g bruine basterdsuiker (of 120 g fijne tafelsuiker + 10 g melasse)
  • 2 eierdooiers
  • voor de vulling
  • 2 eiwitten
  • 100 g rietsuikersiroop
  • 100 g poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de bloem met het bakpoeder en de cacao. Klop in een keukenmachine of met een elektrische handmixer de kokosolie met de basterdsuiker tot een licht en romig mengsel. Klop er de eierdooiers en dan het bloemmengsel en 2 snufjes zout door. Klop er dan 100 ml water door tot je een glad deeg hebt.

Schep met een grote eetlepel 28 bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 8 minuten in de oven tot de koekjes gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Klop met een elektrische handmixer de eiwitten met 2 snufjes zout tot zachte pieken. Voeg al kloppend geleidelijk de rietsuikersiroop toe. Voeg zodra het mengsel in volume verdubbeld is geleidelijk de poedersuiker en het vanille-extract toe. Blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig is.

Vul een spuitzak met het ei-suikermengsel. Spuit het op de platte kant van een helft van de koekjes. Druk er een tweede koekje op.

Extra benodigd

Keukenmachine of mixer, bakpapier, spuitzak

Opmerking

De whoopie pie is een van de traditionele desserts van de Amish. Tegenwoordig is de whoopie pie net zo trendy als de cupcake.

Kookboek

Het recept 'Whoopie pie' is afkomstig uit het kookboek...

De lekkerste culinaire hapjes van New York

Marc Grossman

Een wereldstad met een wereldkeuken. Nu in je eigen keuken. Een boek vol inside recepten. Genieten van New York, zoals de New Yorkers zelf. Smullen van authentiek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • AstridWat is 'vloeibare kokosolie'? Kun je ook iets anders gebruiken?

    reageren