Quiche met roquefort

  • 3 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • kruimeldeeg
  • 350 g roquefort, verkruimeld
  • 350 g gekookte ham, in reepjes
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • voor de vulling
  • 6 eieren
  • 375 ml room (culinair)
  • 375 ml melk
  • 50 g gemalen gruyère

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bekleed 3 bakvormen van ongeveer 20 cm doorsnee met kruimeldeeg.

Verdeel de roquefort samen met de ham en de walnoten over de vormen.

Klop de eieren los. Voeg de room en de melk en de gruyère toe. Meng goed onder elkaar. Kruid het mengsel af met peper en zout. Giet al roerend de vulling in de vormen tot op 5 mm van de rand.

Bak de quiches direct gedurende 35 minuten in de oven. Ontvorm de quiches na het bakken en laat ze afkoelen op een rooster.

Extra benodigd

3 bakvormen (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Quiche met roquefort' is afkomstig uit het kookboek...

Basic hartig gebak

Geert Jonckheere

Heerlijk geurende pizza's, een smakelijke quiche lorraine of een hartige minicroissant. Je gaat er van watertanden. Maar hoe krijg je die pizzakorst nu zo lekker dun... lees verder

© Uitgeverij Lannoo. Beeld: photosimysia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Quiche recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!