Bramentaart

  • 1 taart
  • 65 min
  • waardering 6,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter
  • 2 eierdooiers
  • voor de vulling
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 bakjes braambessen
  • suiker naar smaak

Voorbereiden

Zeef de bloem samen met een snufje zout in een ronde kom. Snijd de koude boter in stukjes en meng ze heel snel met de vingertoppen door de bloem tot je een kruimelige massa hebt.

Voeg nu de eierdooiers en 4 eetlepels water toe en kneed snel tot een bol. Verpak het deeg in een vel plasticfolie en laat het minstens ½ uur rusten op een koele plek of in de ijskast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Beboter en bebloem de taartvorm. Rol het deeg uit en schik het in de taartvorm.

Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de ongebakken taartbodem met een blindbakvulling (bv droge rijst of droge bonen). Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en zet nog 5 minuten in de oven. Laat de taartbodem afkoelen.

Bestrooi de taartbodem met een mengsel van bloem en suiker. Verdeel de braambessen over de taartbodem en bestrooi met suiker naar smaak.

Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Extra benodigd

Plasticfolie, bakpapier, blindbakvulling, taartvorm (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Bramentaart' is afkomstig uit het kookboek...

Het gezellige taartenboek

Livia Claessen

In 'Het gezelllige taartenboek' staan meer dan 80 originele taarten, tarteletjes en koekjes, voor elke gelegenheid en voor elk seizoen: een frisse fruittaart voor een... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Taart recept tips

Reacties op dit recept

  • LoesMijne heren,Langs deze weg dan maar een klacht. Ik weet niet anders hoe ik U moet bereiken. Als ik naar mijn kookboek wil om een recept in te kijken staat er vaak wachtwoord vergeten. Vraag ik dan mijn wachtwoord op dan krijg ik hetzelfde als wat ik reeds invoerde. Hoe kan dat??? Met vriedelijke groet .Loes.

    reageren

  • DHallo, ik heb dit recept gemaakt, exact zoals het er staat... met extra suiker zelfs. Maar t is echt een smaakloze deegbodem met een beetje jam erop geworden... zonde van mijn bramen en mijn tijd, echt een smaakloos recept... jammer.

    • B.Helaas te laat deze reactie gelezen, want de taart was inderdaad compleet smakeloos. Zonde van de tijd en ingrediënten.

    reageren

  • DHier hetzelfde. Ik bak niet zo vaak dus ik kwam er achter dat er totaal ook geen rijsmiddel bij het deeg gaat. Ook de verhoudingen zijn niet goed aangegeven zoals 2 bakjes bramen, dat kan toch van alles zijn. Helaas een dikke nee dus.

    reageren