Koffie-walnotentaart

  • 10 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 180 g boter, op kamertemperatuur
  • 180 g fijne tafelsuiker
  • 3 eieren
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g walnoten, in stukjes
  • 2 theelepels instantkoffie, opgelost in 1 eetlepel heet water
  • voor het glazuur
  • 250 g mascarpone
  • 85 g poedersuiker, gezeefd
  • 1½ theelepel instantkoffie, opgelost in 1½ theelepel heet water
  • halve walnoten, als garnering

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter met de suiker in een kom luchtig en lichtgeel. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel het erdoor. Meng de noten en koffie erdoor.

Vet 2 bakblikken in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bakblikken en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin. Een in het midden gestoken vleespen moet er schoon uitkomen en hij moet terugveren wanneer je hem licht indrukt. Leg de taart op een rooster, pel het papier eraf en laat hem helemaal afkoelen voordat je de glazuurlaag aanbrengt.

Voor het glazuur: klop de mascarpone met de poedersuiker en koffie tot een zachte en romige massa. Besmeer de ene afgekoelde taart met iets minder dan de helft van het glazuur en leg de andere taart erop. Besmeer de bovenkant met de rest van het glazuur en garneer met de halve walnoten.

Extra benodigd

2 ronde bakblikken (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Koffie-walnotentaart' is afkomstig uit het kookboek...

High tea party

Susannah Blake

Een high tea is altijd een verwennerij en heel geschikt als je iets te vieren hebt, in elke tijd van het jaar. Voor een relaxte middag met vrienden en vriendinnen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Taart recept tips

Reacties op dit recept

  • annaHeerlijke taart en vrij makkelijk te maken!

    reageren