Omgekeerde bananentaart

  • 8 personen
  • 70 min
  • waardering 8,2
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter, gesmolten
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 6 grote, zeer rijpe bananen, in de lengte gehalveerd
  • 125 g boter, extra, zacht
  • 250 g bruine basterdsuiker, extra
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 grote bananen, extra, geprakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bedek hem met bakpapier.

Giet de gesmolten boter in de bakvorm en strooi de suiker erover. Leg de gehalveerde bananen met de platte kant naar beneden op de suiker. Klop met een mixer de boter en suiker licht en romig in een kleine kom. Klop geleidelijk het ei erdoor.

Zeef het bakmeel en bakpoeder in een kom en schep dit met de geprakte banaan door het botermengsel. Verdeel het beslag voorzichtig over de bakvorm. Bak de taart 45 minuten, tot een prikker die u erin steekt er schoon uit komt. Stort de warme taart op een rooster.

Extra benodigd

Vierkante bakvorm van 20 cm, bakpapier, mixer, zeef

Kookboek

Het recept 'Omgekeerde bananentaart' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete en hartige hapjes

diverse auteurs

'Zoete en hartige hapjes' bevat simpele recepten zoals muffins en scones; traditionele recepten zoals madeleines, rosbief sandwiches en Madeira cake; chocola... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Taart recept tips

Reacties op dit recept

  • LindaKlinkt heerlijk! Ik ga het dit weekend gelijk uitproberen.

    reageren

  • Sjoerd & RebeccaDit is echt super! Geniet nu van het eerste stukje en het is echt verrukkelijk! Ik heb ipv. normale bananen mini bananen van de toko gebruik. Dit geeft het een wat rijkere bananen smaak :D

    reageren

  • francisIk heb het recept uitgebreid met een laag pompoen die ik even gebakken heb in een beetje boter met wat bruine basterdsuiker. Dit heb ik bovenop de laag bananen gestort. Ook heb ik hazel nootjes gebakken in de oven. Na afkoelen in het bakpapiertje langs elkaar gewreven zodat alle velletjes los lieten. Die nootjes heb ik in het deegmengsel gedaan. Het resultaat was geweldig!

    reageren