Protein tower sandwich

  • 2 porties
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 350 kcal
  • 21 g eiwit
  • 19 g vet
  • 26 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 200 g kipfilet
  • 10 ml bakolie
  • 1 ei
  • ¼ avocado (ongeveer 30 g)
  • 1 grote tomaat (ongeveer 60 g)
  • 5 g sriracha
  • 15 g mayonaise light
  • 1 theelepel chipotlekruiden
  • 3 boterhamen naar keuze
  • 10 g rucola

Bereiden

Zet een pannetje met een laagje water op het vuur. Let op: niet te veel, anders verdampt het niet snel genoeg. Breng het water aan de kook en leg dan de kip in het kokende water. De kip hoeft niet helemaal onder te staan, je kunt hem af en toe omdraaien. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan.

Laat de kip in zo'n 45 minuten (afhankelijk van de dikte) garen. Je kunt het proces een beetje op gang helpen/versnellen door met twee vorken het vlees in sliertjes uit elkaar te trekken.

Zet ondertussen een koekenpannetje op het vuur voor het eitje. Verhit 5 ml bakolie en maak een mooi spiegeleitje. Laat je eitje in het pannetje liggen zodat het warm blijft.

Snijd de avocado en tomaat in mooie slices. Meng de sriracha met de mayonaise tot een roze saus.

Controleer als het water in het pannetje is verdampt of de kip gaar is. Als je dat nog niet had gedaan: trek het vlees met twee vorken in sliertjes. Voeg de rest van de bakolie en de chipotlekruiden toe en bak de kip nog eventjes goed door!

Toast de boterhammen in de broodrooster (of in een koekenpan of grillpan als je geen broodrooster hebt).

Nu kan het stapelen beginnen! Maak de eerste laag: een geroosterde boterham, een dun laagje roze saus, de helft van de rucola, de helft van de tomaatslices, de helft van de pulled chicken en alle avocado. Smeer de tweede toast aan beide kanten in met de roze saus en leg hem boven op de avocado. Maak vervolgens de tweede laag: de andere helft van de rucola, de tomaatslices en de pulled chicken, met daarbovenop het spiegeleitje. Besmeer de laatste toast met wat roze saus en leg hem met de sauskant naar beneden boven op de Protein Tower. Succes met eten... Knoeien gegarandeerd!

Variatietip

Kies pulled oats voor een vegetarische variant. Heerlijk om op te bakken met de chipotlekruiden en mega-eiwitrijk. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor kipfilet in plaats van pulled chicken. Kruid de kipfilet lekker met chipotlekruiden en bak de filets in een beetje olie aan beide zijden goudbruin.

Opmerking

Mega-sandwiches, mmm, het water loopt me in de mond... Maar het probleem is vaak dat je wel veel koolhydraten en vetten binnenkrijgt, maar dat de eiwitten ver te zoeken zijn. Daar heb ik de oplossing voor gevonden: de Protein Tower Sandwich!

Kookboek

Het recept 'Protein tower sandwich' is afkomstig uit het kookboek...

High protein

Hannah Vreugdenhil

Hannah Vreugdenhil deelt in 'High protein' maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten. Wat dacht je van tofu sateh, hartige pie, sweet honey chicken salad en veggie protein bowl, vegan risotto en cheeseburger bites. Maar ook not-so-guilty-anymore-pleasures... lees verder

© Spectrum. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!