carpaccio recepten

Carpaccio

Carpaccio

Carpaccio is een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, bestaande uit zeer dun gesneden plakjes rauwe, dikke runderlende met - oorspronkelijk - een dun laagje mayonaise. Het werd beroemd in Harry's Bar in Venetië en opgedragen aan Carpaccio, een Venetiaanse kunstschilder uit de renaissance. De vulling bestaat tegenwoordig vaak uit citroensap en Parmezaanse kaas en het vlees wordt vaak door vis of zelfs groente vervangen.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Bananabread

    Bananabread

    In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood... bekijk 'Bananabread'

  • Kookboek Zoete aardappel

    Zoete aardappel

    In 'Zoete aardappel' staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet... bekijk 'Zoete aardappel'

  • Kookboek Falafel

    Falafel

    In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best... bekijk 'Falafel'

bekijk alle kookboeken