Gordon Ramsay: citroenkip

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 grote kip, in 8-10 stukken
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 bol knoflook, horizontaal gehalveerd
  • paar takjes tijm
  • scheutje sherryazijn
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 citroen, in dunne plakjes
  • bosje bladpeterselie, gehakt

Bereiden

Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote braadpan, leg de knoflook en tijm erin en bak de kip op hoog vuur (eventueel in porties) in 2-3 minuten aan elke kant bruin.

Doe alle stukken kip in de pan, voeg de sherryazijn toe en laat die tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en honing toe en schud de pan zodat alles zich mengt.

Schenk er een flinke scheut heet water bij en voeg de plakjes citroen toe. Laat het vocht pruttelen tot het tot stroop ingekookt is, circa 15 minuten. De kip zal dan ook gaar zijn.

Leg de citroenkip op een schaal en strooi de peterselie erover. Geef er aardappelpuree en sperzieboontjes of gestoomde sugarsnaps bij.

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: citroenkip' is afkomstig uit het kookboek...

Gordon Ramsay's Fastfood

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je zelf geweldige gerechten in een hele korte tijd kunt klaarmaken. Het boek is onderverdeeld in 15 korte hoofdstukken met... lees verder

© Tirion Uitgevers. Beeld: Eva Daren | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (91 stemmen)

Gordon Ramsay recept tips

Reacties op dit recept

  • RahadiZojuist de citroenkip gemaakt en gegeten. Heerlijk, uitstekend recept. Wij gebruikten gezouten citroen uit Marokko en Pineau de Charentes i.p.v. sherryazijn. Aanbevolen!

    reageren

  • AliëtteHoi Rahadi, Pineau de Charentes! De eerste keer dat ik iemand tegenkom die dat ook kent. Ik ben 't ooit tegengekomen in Frankrijk en was er een grote liefhebber van. ;-)

    • christinePineau de charentes vind je toch op alle aperitiefkaarten van de restauranten?

    reageren

  • RiaWat is pineau de charentes? Een citroendrank?

    • redactie okoko receptenPineau des Charentes is een mix van cognac en druivensap, een veel gedronken aperitief in Frankrijk.

    • TwannieEn je kan er ook heel dronken van worden.

    reageren

  • HugoAl stoof je een kip in drie liter wodka dan blijft er niks van de alcohol over, dus word je ook niet dronken...

    reageren

  • DesyWas heerlijk! Heb saus gezeefd en nog laten inkoken tot stroop. Heb van de inmiddels zachte knoflook een pasta gemaakt: knoflook, eidooier, mosterd, zout en olie in de keukenmachine. Patat erbij ipv puree, je likt je vingers erbij af!

    reageren

  • Anna CarolinaIk zie hem geen knoflook toevoegen terwijl dat wel in het recept staat.

    • IvonDan moet je goed lezen, knoflook toevoegen staat in de eerste regel!

    reageren

  • MarionErg lekker. Heel makkelijk en snel te maken.

    reageren

  • FransIk heb de honing vervangen door kweeperenjam... maakt minder zoet maar wel erg lekker en fruitig. Saus wat in laten koken en apart geserveerd. Iedereen was erg enthousiast!!

    reageren

  • HermanHeerlijk recept en meer dan geschikt om ook tijdens Kerst op te dienen.

    reageren

  • MyriamWelke sojasaus, Indonesisch (dikke) of Japans (dunne)?

    • OlgaDe Indische dikke sojasaus = ketjap en dat wordt hier vast niet bedoeld.

    reageren

  • PaulineNet gemaakt en gegeten, kippendijen biologisch. Ipv sherrryazijn, balsamicoazijn gebruikt. En dikke ketjap manis. Het was erg lekker.

    reageren

  • Anne-MiekeMmmmm jammie, een groot succes en zo makkelijk te maken! Met kipdijfilet gemaakt, lekker mals.

    reageren