Gordon Ramsay: makkelijke groentecurry
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 sjalotjes, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 2 lange rode chilipepers, kleingesneden
- 1 miniknolselderij, kleingesneden
- 3 eetlepels Madras kerriepasta
- paar kardemompeulen
- 1 groene paprika, in stukken
- ½ grote bloemkool, in roosjes
- 1 blik gepelde tomaten van 400 g
- ½ broccolistruik, in roosjes
- 1 grote courgette, in stukken
- 250 ml Griekse yoghurt
Bereiden
Verhit de olie in een grote wijde pan en bak de sjalot, knoflook en chilipeper al roerend 1 minuut tot de knoflook geur afgeeft.
Voeg de selderij en peper en zout toe. Verwarm alles 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de kerriepasta, kardemompeulen, paprika en bloemkool toe. Roerbak alles nog een paar minuten op hoog vuur.
Schenk het blik tomaten erbij, vul het blik met water en schenk dat ook erbij. Breng alles aan de kook en voeg de broccoli en courgette toe. Laat alles 8-10 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn.
Zet het vuur laag en roer de yoghurt door de groentecurry. Proef of de smaak goed is en serveer.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: makkelijke groentecurry' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay's Fastfood
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je zelf geweldige gerechten in een hele korte tijd kunt klaarmaken. Het boek is onderverdeeld in 15 korte hoofdstukken met... lees verder
© Tirion Uitgevers