Spaanse visgebakjes

  • 16 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,7
  • Hapje
  • Spaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 blik sardientjes in tomatensaus (netto 120 g)
  • 1 geroosterde puntpaprika (uit een pot)
  • 6 groene olijven, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien (op de plastic velletjes).

Maak het blik sardientjes open en doe de vis met saus in een grote kom. Prak helemaal fijn met een vork.

Is het een pot paprika’s op azijn? Spoel de paprika dan af onder de kraan met koud water en laat goed uitlekken. Bij paprika’s op olie hoeft afspoelen niet.

Snijd de paprika in dunne reepjes en die weer in piepkleine stukjes. Doe bij de sardientjes. Doe de olijfringetjes erbij. Maal er wat peper over en doe de Provençaalse kruiden erbij. Zout hoeft niet (de sardientjes zijn al zout). Schep alles goed door elkaar. Het moet een beetje nattig zijn. Te droog: 1 of 2 eetlepels tomatenketchup erdoor.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Snijd een plakje bladerdeeg doormidden. Leg beide stukken deeg ondersteboven (dus de kant die op het plastic gezeten heeft boven - die plakt straks beter dicht!) op de bakplaat. Schep een theelepel sardientjesmix erop.

Kwast de randjes in met een klein beetje water. Maak pakketjes door de lege helft deeg over de vulling heen te vouwen. Duw de randjes goed vast met je vingers. Duw daarna alle randjes nog eens extra goed vast met de tanden van een vork. Pas op: geen gaatjes in het deeg prikken, dan loopt de vulling er straks uit. Maak zo 16 minipakketjes.

Leg de pakketjes totaal 20 minuten in de oven, maar til ze halverwege (zet de kookwekker) met een spatel ondersteboven. Zo wordt ook de onderkant mooi knapperig. Ovenwanten gebruiken!

Extra benodigd

Bakpapier

Variatietip

Meng door de vulling een klein bosje fijngehakte verse peterselie, een uitgeperst teentje knoflook en een theelepeltje sambal.

Kookboek

Het recept 'Spaanse visgebakjes' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker opscheppen!

Karin Luiten

Schep eens lekker op! Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma... Bovendien staan er allerlei leuke eet... lees verder

© Ploegsma

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Koken met Karin recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!