Pannenkoeken (basisrecept)

  • 10 pannenkoeken
  • 30 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g bloem (of pannenkoekmeel)
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • boter voor het bakken

Bereiden

Doe de bloem en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.

Tik elk ei even op de rand van de kom, hou met 2 handen vast en breek dan open boven de kom. Stukjes eierschaal kun je er het makkelijkst uitvissen met een groot stuk eierschaal.

Giet de melk erbij. Klop het met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het pannenkoekenbeslag moet vloeibaar zijn. Doe eventueel een extra scheutje melk erbij. Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer.

Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Laat een klontje boter erin smelten.

Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.

Extra benodigd

Mixer, blender of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Pannenkoeken (basisrecept)' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker opscheppen!

Karin Luiten

Schep eens lekker op! Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma... Bovendien staan er allerlei leuke eet... lees verder

© Ploegsma

Waardeer dit recept (55 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • PerryAls variatie kan je geraspte kaas door het beslag heen mixen en na het bakken ragout over de pannekoek doen.

    • anoniemJa ja Koen, gaan we weer lopen klagen, jezus man als ik jou was zou ik je ogen gebruiken en het recept ff goed lezen. Gedraag je niet als een huilende kleuter en lees het recept.

    • KaasHet is toch niet vegetarisch

    reageren

  • J.Ook lekker om de helft van het bloem te vervangen door maismeel!

    • VeterOok havermout meel kan goed!

    • CarinaAch, ach. Wat jammer nu voor Koen dat zelf maken zo slecht bevallen is. En dat hij meteen zo wordt neergesabeld! Iedereen die zelf pannenkoeken maakt zonder een pak of fles mix verdient een pluim! Ook Koen! k voeg custardpoeder toe aan het meel, dat vinden we hier lekker. En ik bak de pannenkoeken heel dun, zoals flensjes. Dus ik haal veel meer pannenkoekjes uit het recept. Elk wat wils.

    • anoniemja zeg dat wel

    • EsmeeHey hey! Ik ben een meisje van 13 en heb de pannenkoeken geprobeerd te maken super lekker was het!

    reageren

  • KoenNounou wat een feest was het net bij ons. Pannenkoeken gemaakt, ervan uitgaand dat er 10 van uitkwamen, wat blijkt, komen er 6 uit! 4 van mijn kinderen buikpijn door de honger, bedankt. Ik baal als een stekker, ernstig! Jammer, gemiste kans. O en het beslag was veel te dik, slaat nergens op. Verder op zich goed te eten.

    • GiuliaNou ja zeg Koen, heb je niks beters te doen dan op 't internet gaan klagen? Verder was het recept helemaal goed! Een leuke tip is: vervang de bloem voor pasta meel, daar worden ze wat dikker en steviger van!

    • HansUitstekend recept, je stelt je gewoon aan koen.

    • HensNou koen als je kinderen hebt is het een beetje raar dat je niet weet hoe je je pannekoeken dunner of dikker maakt ;)

    • AIk haalde er 12 uit dus om nou te zeggen dat dit een slecht recept is...

    • WampieNou ja, Koen! Schande hoe jij je uitspreekt. Wat een zware overdrijving, zo zwaar dat ze zinken! Ik zie je zo voor me, met bril en blond haar, klagend. Dit recept was uitstekend!

    • SilkeTjeempie. Ik sta hier echt versteld van gewoon. Er zitten kinderen op deze site! Een hartstikke goed recept; dat jij nou geen pannenkoeken kunt maken ala, maar het recept een beetje afkraken vind ik erg onbeschoft. Sorry dit moest er gewoon even uit, ik kon het niet langer inhouden.

    • HeurterEr staat ook in het recept als het beslag te dik is je een beetje extra melk kan toevoegen. Heb ik ook gedaan en ik kwam precies uit. Misschien volgende keer het recept eens beter lezen

    • vlinderNiet het beste beslag bij mij. Te dun. Maar er kwamen wel genoeg pannenkoeken uit. #StopDeHaatTegenKoen

    • MartineHoi Koen, ik heb het ook gemaakt en ik moet zeggen HEERLIJK. Wat betreft de dikheid, precies goed hoor, niet te dik niet te dun.

    • JasHeb je toch wel flink wat verkeerd gedaan. Te dik en te weinig... 60 ml melk of zo?

    • TinekeKoen, er staat toch echt in het recept dat het pannenkoekenbeslag vloeibaar moet zijn! Anders een beetje melk erbij gieten. Goed lezen is een hele kunst tegenwoordig :>))

    • FleurHet kan ook aan de pan zelf liggen want ik heb met een kleine pannenkoeken pan gebakken en heb een stuk of 20. Sommige gebruiken namelijk gigantische pannen en volgende keer zou ik wat meer meel maken, beter te veel dan te weinig ;).

    • NatasjaIk begin bijna te denken dat je erom vraagt om zulke reacties te krijgen... Ik vind het een toprecept! Simpel en makkelijk en zoals een pannenkoek hoort te zijn!

    • JannekeKoen, ik zal je eens wat vertellen. Ik ben een vrouw van 52, succesvol kassamedewerker van de locale Albert Heijn, en ik moet je toch vertellen dat je waarschijnlijk ondermaatse kwaliteit bloem hebt aangeschaft. Hoogstwaarschijnlijk van de AH Basic. Ik raad je aan om volgende keer hoge kwaliteit bloem van de Koopmans en romige geitenmelk te gebruiken. Met vriendelijke groet en kusjes, Janneke

    • PonckeNou nou, het lijkt wel of Koen iemand vermoord heeft. Valt allemaal wel mee wat hij zegt. Maar hij heeft de fout wel bij zich zelf te zoeken want het recept is perfect. 1 deel meel met 2 delen melk en 2 eieren is gewoon een normaal pannenkoek recept. Ik heb het vanochtend gemaakt en de dikte is perfect. Ik haalde er 6 dikke pannekoeken uit.

    • ZoëOkay Koen, ik ben een kind en zelfs ik weet hoe je pannenkoeken kan verdunnen, ik haalde er makkelijk 12 uit.

    • TessaIk ben ook een kind en het was easy.

    • FlorianOngeacht hoeveel pannenkoeken je eruit krijgt, de hoeveelheid voedsel blijft hetzelfde. En even heel eerlijk... het beslag maken in een blender duurt 5 minuten. Het bakken nog eens 3 minuten per pannenkoek. In een klein kwartiertje had je desnoods dus snel nog ff 4 nieuwe pannenkoekjes bij kunnen maken.

    • DinieEens met Koen. Helft van het recept gemaakt. Krap 2 pannenkoeken. Die maak je toch standaard in een grote pan. Ze lijken ook te dik/te vast, niet luchtig genoeg, bah.

    • beeootje Koen is gewoon een oen!

    • je moederNou nou Koen? Wat doe jij hier? Wist jij niet eens hoe je zelf pannenkoeken moest maken? En dan zo onbeschoft reageren?! Ik ben teleurgesteld in jou. Hier ga je nog van horen hoor...

    • WesJe kinderen hadden honger door jou. Dan maak je toch iets anders erbij voor ze. Nog nooit iemand met zo weinig probleemoplossend vermogen gehoord.

    • ThomasDon't feed the trolls - Geef de trollen geen voer :)

    • EmmaJemig jongens koen mag ook gewoon z'n mening hebben... alle reacties gaan over hem... come on ga geld verdienen ofzo.

    reageren

  • AnnekeWat een grote mond zeg, als het een dikke brij is snap je toch zelf wel dat je het moet verdunnen met wat water of melk. En als je kinderen honger hebben kun je ze toch een boterham of een appel geven. Ik vind je zeer onbeleefd.

    • PonckeWater? LOL

    reageren

  • jeroenHet is gewoon een heel goed recept. Ouderwets. Standaard. En ja. Koen met zijn grote mond. Snap het echt niet. Die laat water nog aanbranden denk ik. En het ergste die grote bek.

    • Rick@Jeroen: Hahahaha kom niet bij van het lachen. Hoe stom kun je (Koen en vlinder) zijn om een recept van 3 makkelijke ingredienten en een snufje zout te verprutsen! En hoe onbeschoft en dom kun je zijn, om over honger te praten en de schuld af te schuiven op het recept, terwijl je in dezelfde verhoudingen extra beslag kunt maken, mits je goed leest!

    reageren

  • evaGoed recept makkelijk te maken en leuk om met je kinderen / broertje, zusje te maken. En Koen, als je gewoon het dubbele toevoegt heb je ongeveer 6 en geef je kinderen dan iets anders is je eigen schuld.

    reageren

  • MathijsIk vind het jammer dat Koen zo tekeer gaat en geloof ook niet dat dit een serieuze reactie is, hij wil alleen even stoer en ongemanierd zijn zonder te weten dat dit heel dom overkomt, JAMMER.

    • MeikePrecies! Heel nep. Komt aandacht tekort thuis.

    reageren

  • nielsGoed recept! Inderdaad de ingrediënten even verdubbelen om aan 10 pannenkoeken te komen, verder prima.

    reageren

  • RositaKoen je hebt ook kleine koekenpannen hoor je kan er ook een kopen waar je er dan 20 kan maken, leuk voor de kids.

    reageren

  • JohnSorry hoor koen, maar met 4 kinderen heb je zowiezo al niet genoeg aan 10 pannenkoeken (snap ik dat ze honger hebben bij jou thuis) en ja beetje melk erbij wordt het vanzelf wat dunner en dan kan je er makkelijk 10 maken.

    • GerritHet is 'sowieso' niet 'zowiezo'.

    • GertrudeSoms helpt het om de melk met water aan te lengen. Zo doen we dat thuis als er te weinig is. Gerrit, dit is een recepten site geen taal site.

    • JanGerrit heeft ook niks beters te doen dan spellingfouten verbeteren op een receptensite.

    • LotteHahahaha Jan, helemaal gelijk >-<

    • PonckeMet water doe je de pannekoeken geen eer aan. De volle smaak krijg je niet met water. Kinderen eten geen 2 grote pannekoeken. Dus met 10 pannekoeken voor 2 volwassenen en 4 kinderen kom je er wel.

    • EmiliaHoi ik wil graag mededelen dat ik dit recept momenteel maak. Bij mij zijn de pannenkoeken heel dik! En dus niet goed van binnen. Melk heb ik zowat al 200 ml erbij gedaan dus dat werkt niet. Ik ga zeker kijken voor een oplossing maar ik lees hier alleen melk toevoegen om het dunner te maken, bloem om dikker te maken groetjes!

    reageren

  • JanwillemTja. Na alle reacties is Koen waarschijnlijk terug gekropen onder de steen waar hij vandaan kwam. Ik vind dit een prima recept. Ik verdubbel de ingredienten en maak ongeveer 20 a 21 pannenkoeken. Beetje dun wellicht, maar dat maakt niet zo veel uit. Ik vul ze met pittig gekruid gehakt, uitje, paprika, katenspek en geraspte kaas. Even afbakken in de oven. Maak ik minstens 1 keer per maand.

    reageren

  • MarijkeIk maak dit recept vaak als ik alleen moet eten met de lunch. Dan maak ík een half receptje daar haal ik 4 pannenkoeken uit. Is precies genoeg. Vind het een prima en makkelijk recept.

    reageren

  • GOKHANSimpel en lekker recept. De helft van de bloem vervang ik door zeer fijn gemalen haver. En bereid het in olijfolie. Is iets gezonder?

    reageren

  • BiancaToch wel knap van Koen dat hij zo'n makkelijk recept weet te verprutsen. Ik hoop, voor je kinderen, dat je verder nooit hoeft te koken!

    • MarjanRight!

    reageren

  • RobBeste Koen, in één woord, sufferd! Alles hangt af van de grootte van de koekenpan en hoe dik je je beslag in de koekenpan doet. En inderdaad een beetje extra melk doet wonderen. En wat dacht je van even wat nieuw beslag. Zo gebeurd. Leuk is om bijvoorbeeld wat kaneel, vanille te doen. Zo kun je leuk experimenteren. Veel plezier. En bedankt voor het recept.

    • RaarIk snap niet waarom jullie reageren op die reactie, ff serieus hij wil aandacht dat zien jullie toch wel.

    reageren

  • HendrikBeste Koen, helemaal met je eens! Wat een gelul! komen dr maar 9 pannenkoeken uit nu had mijn oma niets! hier haal ik dus nooit mer mijn recepten vandaan :( wel lekkere pannenkoeken. Anders maken we volgende keer samen pannenkoeken Koen? stuur me even een berichtje

    • Maarten Ik hou van sarcasme.

    • IkDan maak je toch wat extra... Het is niet dat dit recept maar één keer kan worden gedaan ofzo.

    reageren

  • chrisHeerlijk, het recept, maar zeker ook de reacties op het gezeur van Koen...

    reageren

  • DannyRecept is prima om als basis te gebruiken. Helemaal niks mis mee. Beetje kaneel en vanille toevoegen maakt het iets rijker van smaak. Verder echt helemaal niks mis mee.

    reageren

  • KoenHallo Hendrik. Knap hoor dat jij er 9 uit krijgt! Graag kom ik langs om wat verschillende recepten uit te proberen. Want zo kan het natuurlijk niet...

    reageren

  • PaulWil je zelf pannenkoeken maken, dan is dit echt een prima pannenkoekenbeslag: het beslag is misschien ietsje aan de dikke kant, maar daar is niets mis mee. Als je een iets dunner beslag wilt, doe je er een extra scheutje melk bij. Ik gebruik het nu al een jaar of drie en het is altijd weer een succesnummer bij de kinderen, zelfs nu ze al wat ouder worden!

    reageren

  • BettieGeweldig recept, ook goed om met kinderen te maken! Erg makkelijk, ik zou wel willen weten of je het met sojamelk zou kunnen doen? Ik vind melk niet zo lekker, maar het recept is heel makkelijk en veel lekkerder dan recepten ZONDER melk. Heeft iemand een idee voor mij?

    • Jolieke Hoi, ik eet volledig koemelk vrij voor de borstvoeding voor mijn zoontje. We hebben ontdekt dat pannenkoeken met rijstemelk nog lekkerder is dan met gewone melk! Het is wat luchtiger en minder zwaar op de maag. Wel iets minder rijstemelk toevoegen want het is iets vloeibaarder dan gewone melk. NB: een (half) zakje vanillesuiker of een beetje peperkoek kruiden aan het beslag toevoegen is ook erg lekker!

    • XantjePeperkoekkruiden dat is een goeie tip.

    reageren

  • GerardGoed recept, ik heb hier goed mee gescoord. Er kwamen meer dan de beloofde 10 pannenkoeken uit het beslag... maar dat komt vast omdat ik de melk met melkpoeder heb gemaakt en een eitje extra erin heb gemikt... Ook ontbrak het aan een weegtoestel, dus alles ging op het 'heilige oog'. Geen aandacht voor zeurpieten, het recept is prima!

    reageren

  • DieuwertjeIk heb dit recept al een aantal keer gemaakt, met de helft van de ingrediënten voor een zondags ontbijtje. Vaste prik om tijdens het ballen bovenstaande discussie weer eens na te lezen, dat maakt de pannenkoekenexperience voor mij compleet!

    reageren

  • DieuwertjeWaar ik ballen zei bedoel ik bakken. Stop de tijd.

    reageren

  • ArieWat een heftige reacties allemaal! Dat past meer bij ingewikkelde recepten! Dit is een basis pannenkoek recept! Daar heb je GEEN recept voor nodig! Kom op zeg! En dat geklaag hoeveel pannenkoeken je uit het beslag haalt... wtf... seriously? Dan maak je toch meer! Het kost geen drol. Get a life!

    reageren

  • JoskaTop recept, ben hier erg tevreden over en de kinderen nog meer. Die pannenkoekenmix van Koopmans kan de deur uit. Oh ja, ik moest vreselijk hard lachen om Dieuwertjes tweede reactie.

    reageren

  • BrunoIk denk dat Koen simpelweg een veel te grote pan gebruikt heeft :-)

    reageren

  • AnnekeTip; om te voorkomen dat je eierschaaltjes in je beslag vallen: tik het ei platliggend op het aanrecht, i.p.v. op de rand van de kom. Pas je kracht van tikken aan; het is niet de bedoeling dat je het plet; alleen net de schaal kraakt. Nooit meer eierschaal in je beslag of pan or whatever.

    reageren

  • RoosIk vond het een heerlijk recept! Ik haalde er gewoon 10 uit, en heb het ook vaak gehalveerd voor mezelf. Het is misschien iets te dik in het begin maar met een scheutje melk is het zo opgelost. Het is altijd een succes als er pannenkoeken zijn! Tip: met spek, appel en stroop is een echte aanrader.

    • YoloHet is ook lekker met kaas.

    reageren

  • DennisBen in spanje en denk voor de kinderen ff pannekoeken bakken. Nou da is een heel gedoe. Maar met dit recept super goed gelukt. Ik heb alleen een beetje suikerwater erbij gevoegd. Kinderen vonden het super lekker. Van mij krijg je een 10. Top

    reageren

  • willemAan dit recept hadden we genoeg om precies 10 pannenkoeken te maken, maar wel iets toegevoegd. Een scheut koolzaadolie en een scheutje walnootolie. Dat maakt het bakken makkelijker. Wat ik ook voor het eerst deed was toevoegen van een half zakje bakpoeder. Dat bevordert ook de luchtigheid. Kortom lekker smullen met de 2 kleinkinderen.

    reageren

  • JasperPrima recept. 11 pannenkoeken was de opbrengst. Een extra ei doe ik altijd want dan worden ze wat elastischer en smakelijker. Ik vind de eerdere kritiek niet terecht. Overigens zijn deze pannenkoeken erg lekker met nutella.

    • hoiJe hebt gelijk, pannenkoeken en Nutella zijn erg lekker! (-;

    reageren

  • JackGoed makkelijk recept, simpelweg 5 sterren.

    reageren

  • KimTop recept. En tip: doe er een zakje vanillesuiker door. Echt super lekker!

    reageren

  • PeterOnze beste Koen vergeet een belangrijk ding: zijn kinderen hadden geen honger maar louter trek. Kinderen in Afrika, die hebben honger. Nu stel ik mij voor dat het dikke beslag een persoonlijke fout was. Wie weet teveel van het ego in het beslag verwerkt? Zou zeker mijn pannenkoeken verpesten.

    • bibiHet is echt een super recept, ze zijn nu ook lekker luchtig, voortaan maak ik ze zelf met dit recept. Ze zijn lekkerder dan uit de winkel, echt een dikke duim voor degene die dit recept heeft uitgevonden. Met een extra scheutje melk heb je er al 10, precies genoeg voor mijn drie kinderen.

    reageren

  • JuliaIk maak dit recept altijd en ik doe de helft en vaak kan ik daar gewoon 4 of 5 pannenkoeken uit halen. Echt een lekker recept. Als variatie: zoete pannenkoek doe ik gewoon een zakje vanillesuiker erdoor en als hartige geraspte kaas of spek.

    reageren

  • Brenda10 stuks met een scheutje melk extra. Prima!

    reageren

  • IggyNou Koen, ik heb al 2 keer pannenkoeken met dit recept gemaakt en ik haal er 8 tot 10 uit, gewoon normale pannenkoeken - niet extreem dun en ook niet extreem dik. En als je nadenkt en je gaat met zoveel man eten dan maak je altijd wat extra's of ben ik de enige die zo denkt...

    • GertrudeDenk er ook zo over meid. Water erbij werkt ook altijd!

    reageren

  • RenéMijn ervaring is dat ik nog nooit het aantal pannenkoeken heb gehaald wat een recept voorschrijft en al helemaal niet wat bv Koopmans aangeeft. Dit is gewoon een goed standaard recept en met mijn 27cm pan haal ik er maximaal 5 uit. Meer melk erbij kan, maar dan wordt het meer een dun flensje dan een pannenkoek.

    reageren

  • sietskePrima recept! Ik heb er lekker van gegeten, ik heb de melk vervangen door amandelmelk en dat was goed te doen!

    reageren

  • MariannePrima recept! Ik vervang 75 gram van de bloem door tarwebloem om de pannenkoeken iets steviger te maken. Heerlijk! Ga ze vandaag proberen met havermelk i.p.v. gewone melk.

    reageren

  • WendyJuist deze site gevonden en dat ga ik zeker binnen een paar dagen eens proberen...

    reageren

  • JudithEcht jammer, dacht lekkere pannenkoeken maar het waren er te weinig. Teleurstelling. Een tip voor de andere mensen; voeg wat bier toe aan het beslag, dat is echt lekker. Maakte het nog een beetje goed.

    reageren

  • LisaIk vind het een heerlijk recept! Ik maakte de pannenkoeken iets te dik maar kreeg er toch 8 uit! Ik heb het ei gescheiden en het eiwit geklopt, dat maakt het nog wat luchtiger. Ook heb ik 100 ml karnemelk toegevoegd, we hadden niet genoeg koemelk. Ik vind het beslag prima en de pannenkoeken HEEL erg lekker!!

    reageren

  • SaskiaHet is ook lekker als je er een beetje sambal door doet.

    reageren

  • FlorisTop als je de kookboeken nog in een doos hebt zitten. Was precies genoeg voor ons. Maar tien eruit halen is wel lastig. Zou de volgende keer 750 ml melk doen om er wat meer uit te halen.

    reageren

  • LouiseIk heb gesmuld van jullie reacties, én van de pannenkoeken :)

    reageren

  • RemkoAch koen je kan pannenkoeken bakken of niet. Dit is hét recept voor pannenkoeken. Helemaal top dit.

    reageren

  • LisaWat een toprecept, echt verrukkelijk! Ben blij met je eenvoudige uitleg, kon zelfs bij mij niet mislukken. Haalde er zelfs 12 heerlijke pannenkoeken uit. De hele familie heeft er lekker van gesmuld. Dank je wel. Groetjes Lisa

    • LisaO ja, ik had er nog wel 2 zakjes vanillesuiker aan toegevoegd, dan worden ze wat zoeter en zijn ze zelfs zonder beleg lekker.

    reageren

  • wendyIk heb dit nog nooit gedaan zonder suiker, ik gebruikte dit recept één keer en mijn kinderen vonden het de lekkerste pannenkoeken ooit <3 ! O jaa en het is zonder suiker ook nog eens gezond, makkelijk te bereiden en de kinderen van10 en 11 kunnen het zelf maken, het is echt een wonder.

    reageren

  • JoshuaHallo, deze pannekoeken zijn OVERHEERLIJK! Ik heb het recept wat verdriedubbeld waardoor ik 1,5 liter melk nodig had en ik had maar 1 liter en ik probeerde het en nu zijn het Amerikaanse pannenkoeken! Dankjewel.

    reageren

  • EliseIk heb uit dit beslag 10 normale pannenkoeken en 5 pannenkoeken met spek gebakken, heerlijk! Ook lekker veel, waarschijnlijk komt dat ook doordat sommige pannenkoeken vrij klein waren.

    reageren

  • HenkLiving in New Zealand, pannenkoeken is a bit like home. Used this recipe a lot and it always delivers :)

    reageren

  • RinekeOh wow, deserves pannenkoeken zijn té lekker.

    reageren

  • ColetGeweldig! Ik heb uit dit recept 16 (redelijk kleine) pannenkoekjes kunnen halen, ze waren perfect! Moet je nagaan, ik ben 13 en ik kan beter pannenkoeken bakken dan sommige anderen hier...

    • AnnaHaha ja ik ben 14 en bij mij zijn ze ook prima. Zijn volwassenen blijkbaar niet overal beter in?

    reageren

  • HenkPrima recept, maar de reacties zijn leuker.

    reageren

  • edMoeten de eieren er geheel in of alleen het eigeel?

    reageren

  • SamIk bak minstens 1 keer in de week pannenkoeken met dit recept.

    reageren

  • MartijnNou nou, dat is hier een feest om Koen altijd heerlijk die reacties te lezen. Maar nu weer terug naar het recept. Super recept, ik snap echt niet dat je dat kan verprutsen. Ik krijg ook niet altijd 10 pannenkoeken uit het beslag, maar dat komt doordat ik ze soms dikker hebben wil en ja dan is het normaal dat je er geen 10 pannenkoeken uit krijgt. Verder vind ik het lekker om geraspte kaas en/of ham er op te doen.

    reageren

  • MaggieDe hoeveelheid van het recept is voor twee volwassenen. En nog lekkerder met de helft van de bloem vervangen door boekweitmeel. Zoals vroeger...

    reageren

  • Mevr. Riet van MiItGeachte lezers en lezeressen, hier wordt inderdaad hét basisrecept voor het bakken van de (eenvoudige) pannenkoek beschreven, maar toch wil ik graag twee zaken ter tafel brengen: 1 - bij de overige benodigdheden is vergeten een kom en een koekenpan op te nemen; 2 - 250 gram meel is wat aan de lage kant, zoals Koen ook al aangeeft; Ikzelf bak voor mijn vier kleinkinderen op basis van 500 g meel en 1000 ml melk en je zou ze eens moeten zien smullen.

    reageren

  • EvelienZakje vanillesuiker door het meel is ook heeerlijk!

    reageren

  • AnnaWat een makkelijk recept, ze zijn heerlijk. Ik had er 15 pannenkoeken uit (in een koekepan 25 cm). Nooit geen kant-en-klaar pakjes meer voor mij.

    reageren

  • AlexIk woon op mijzelf dus heb geen 10 pannenkoeken nodig. Ik heb gewoon alles door de helft gedaan. Werkte prima! Makkelijk 5 pannenkoeken uit kunnen halen. Erg goede smaak en het textuur is geweldig!

    reageren

  • MeltemHi, ik ben Meltem, ik ben 13 jaar oud en hou heel erg van bakken! Nu ga ik direct de keuken in en ga ik het uitproberen en hopen dat het lukt!

    reageren

  • Henk van VeenHoi Koen, ik heb je hier horen huilen. Wil je de volgende keer wat minder lawaai maken? Dankjewel.

    reageren

  • Marie Van KerkeEen lekker en gemakkelijk basisrecept ! Mijn kinderen vonden ze zeer lekker ! Ook heel makkelijk om snel klaar te maken. Ik vond de reactie van Koen heel ongepast ...

    reageren

  • ChristianKoen, 250 gram bloem blijft 250 gram, al haal je er 100 pannenkoeken uit. Wat een krenterige vent moet je wel niet zijn?

    reageren

  • ShaviEen beetje kaneelpoeder erdoorheen geeft een heerlijke smaak.

    reageren

  • MiaLieve Koen, ik heb me rot gelachen om de reacties op je bericht. Is het ondertussen gelukt met het aanpassen van het recept? Ik gebruik ook iets meer melk en heb een eetlepel kokosmeel toegevoegd. Overheerlijk. Niet opgeven hoor Koen!

    • MiaVergeet te vermelden, dat ik tarwebloem gebruik.

    reageren

  • TessaHeerlijk lekker en makkelijk.

    reageren

  • cehyunEen heerlijk recept. Ik heb gesmuld van de pannenkoeken alleen mijn kinderen vonden het niet lekker. Ik vond het wel lekker, maar er bleek te veel bloem in te zitten. Ik heb er precies 250 gram in gedaan, ik vond het heel raar!

    reageren

  • RikWaratje Koen! Wat een nare ervaring heb jij meegemaakt in pannenkoekenland. Om over je hongerige kinderen nog maar te zwijgen. Ik hoop dat er intussen weer zon schijnt over je tafellaken en dat je kinderen kunnen genieten van de vorderingen die je gemaakt hebt op bakgebied. Toi, toi, toi Koen! Groetjes, Rik

    reageren

  • MargyDe beste pannenkoeken krijg je toch echt door de beschreven hoeveelheid melk te vervangen voor bier. Bier geeft de pannenkoeken een vollere en luchtigere smaak :)

    reageren

  • FinnIk ga ze vanavond zelf bakken.

    reageren

  • SebastiaanEcht goed recept ik gebruik het ook, met mijn geheime recept liefde. ;)

    reageren

  • FunWat een reacties op Koen ik ga helemaal stuk hier :)

    reageren

  • ElrikDit is een basis recept, ik pakte het erbij om een beetje houvast. 300 gram bloem, 6 eieren, 500 ml melk en scheutje kant en klare koude latte deed ik, prima beslag, 12 pannenkoeken, waarvan 2 met knoflookkaas en spek.

    • ElrikDe hoeveelheid eieren heb ik van mijn moeder vroeger geleerd, houd de pannenkoeken stevig, maar niet dik.

    reageren

  • GyanoLekker.

    reageren

  • ;-)Hahaha! ;-)

    reageren