Couscous met bietjes en amandelen van Annabel Langbein

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,3
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 bietjes, gekookt, in blokjes van 1 cm
  • 370 g couscous
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 10 g muntblaadjes of korianderblaadjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • 50 g geschaafde amandelen, geroosterd
  • 4 eetlepels pistachenootjes, gehakt

Bereiden

Meng de olijfolie door de bietjes en voeg zout en peper naar smaak toe.

Meng in een andere kom de couscous met de geraspte citroenschil, 1 theelepel zout en 500 ml kokend water. Laat 10 minuten staan en roer de couscous dan los met een vork.

Meng er de bosui, bleekselderij, feta, muntblaadjes of korianderblaadjes en het citroensap door.

Schep de couscous in een schaal en strooi er de amandelen, pistachenootjes en de bietjes over. Of meng alles.

Kookboek

Het recept 'Couscous met bietjes en amandelen van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...

Fresh

Annabel Langbein

Wat is er lekkerder dan te kunnen eten wat de natuur je brengt! Annabel Langbein laat in 'Fresh' per seizoen zien wat de toppers van het moment zijn. Ze switcht van... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Couscous recept tips

Reacties op dit recept

  • jannetErg lekker, wij eten dit vaak. Voor mijn zoon die niet van feta houdt doe ik er voor hem wat gerookte kip door.

    reageren