
Couscous met ratatouille en merguezworstjes
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 8 merguezworstjes
- olijfolie
- 300 g couscous
- voor de ratatouille
- 400 g tomatenblokjes, uit blik
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 grote rode ui, in ringen gesneden
- 1 grote courgette, in schijfjes gesneden
- 1 grote aubergine, in schijfjes gesneden
- 4 tomaten, in schijfjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 takjes verse rozemarijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de tomatenblokjes met de knoflook, de wijnazijn en de Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout.
Bedek de bodem van een ovenschaal met het tomatenmengsel en leg er dan dakpansgewijs alle schijfjes groenten afwisselend over. Besprenkel met de olijfolie en versier met rozemarijn.
Laat de ratatouille garen in de oven gedurende 45 à 50 minuten, tot de groenten gaar zijn.
Bak de merguezworstjes gaar in wat olijfolie en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de couscous met de ratatouille en de worstjes.
Variatietip
Als je niet zo houdt van merguez, kun je ze vervangen door chipolataworstjes.
Kookboek
Het recept 'Couscous met ratatouille en merguezworstjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het Smeg koelkastkookboek
Katrien van de Steene
Wat eten we vanavond? Heb je ook geen inspiratie meer om elke dag iets nieuws op tafel te toveren? Of ben je het zat om naar drie verschillende winkels te... lees verder
© Uitgeverij Lannoo