Mesfouf met rozijnen en honing
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g gele rozijnen
- 250 g snelkook couscous of extra fijne couscous
- 4 eetlepels honing
- 3 eetlepels suiker
- 50 g amandelschaafsel
Voorbereiden
Wel de rozijnen het liefst een hele dag in water. Als je minder tijd hebt kun je ze ook wellen in warm water.
Bereiden
Maak de snelkook couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (of stoom als je extra fijne couscous gebruikt de couscous op traditionele wijze).
Roer de uitgelekte rozijnen, honing en suiker voorzichtig door de couscous en dien het toetje warm op. Je kunt ervoor kiezen om het in kleine bakjes te serveren met amandelschaafsel of, als je het op traditionele wijze wilt opdienen, in een grote berg op een plat bord. Garneer het toetje met amandelschaafsel.
Ook leuk (vooral als je veel gasten en weinig tijd hebt) is om de mesfouf in een tulband te doen en deze op een groot bord of dienblad ondersteboven te keren. Vul dan het gat met flink wat amandelschaafsel en losse rozijnen.
Opmerking
Mesfouf is de Algerijnse naam voor wat in Marokko sefa wordt genoemd; het betekent 'graan' of 'couscous'. Bedoeld wordt de extra fijne couscous die je vooral voor desserts gebruikt, maar je kunt dit toetje ook prima met snelkook couscous maken.
Kookboek
Het recept 'Mesfouf met rozijnen en honing' is afkomstig uit het kookboek...
Couscous - de nieuwe keuken
Manon Sikkel & Michiel Klønhammer
'Couscous - de nieuwe keuken' bevat smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele couscousschotels... lees verder
© Uitgeverij Becht