Ovenschotel met ham, kaas en couscous

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 400 g snelkook couscous
  • 250 g geraspte belegen kaas
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • 100 g pesto
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 100 g achterham, in reepjes
  • 1 ei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de snelkook couscous in een ovenschaal, voeg 500 ml kokend water toe en laat de couscous een paar minuten staan.

Roer driekwart van de kaas door de warme couscous. Doe de tomaten, tomatenpuree, pesto, paprikapoeder, ham, het ei en 2 theelepels zout erbij. Roer alles door elkaar en leg de rest van de kaas erbovenop.

Zet dit 15 minuten in de oven en serveer met schijfjes komkommer of een salade.

Kookboek

Het recept 'Ovenschotel met ham, kaas en couscous' is afkomstig uit het kookboek...

Couscous - de nieuwe keuken

Manon Sikkel & Michiel Klønhammer

'Couscous - de nieuwe keuken' bevat smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele couscousschotels... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Couscous recept tips

Reacties op dit recept

  • messIk vind het wel een lekker recept, maar ik mis een beetje meer groente erin. Het is zo een beetje saai van smaak.

    reageren