Ovenschotel met ham, kaas en couscous
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g snelkook couscous
- 250 g geraspte belegen kaas
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
- 100 g pesto
- 2 theelepels paprikapoeder
- 100 g achterham, in reepjes
- 1 ei
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de snelkook couscous in een ovenschaal, voeg 500 ml kokend water toe en laat de couscous een paar minuten staan.
Roer driekwart van de kaas door de warme couscous. Doe de tomaten, tomatenpuree, pesto, paprikapoeder, ham, het ei en 2 theelepels zout erbij. Roer alles door elkaar en leg de rest van de kaas erbovenop.
Zet dit 15 minuten in de oven en serveer met schijfjes komkommer of een salade.
Kookboek
Het recept 'Ovenschotel met ham, kaas en couscous' is afkomstig uit het kookboek...
Couscous - de nieuwe keuken
Manon Sikkel & Michiel Klønhammer
'Couscous - de nieuwe keuken' bevat smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele couscousschotels... lees verder
© Uitgeverij Becht