Curry met eieren

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gemberwortel, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen korianderzaadjes
  • 1 theelepel gemalen komijnzaadjes
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 2 eetlepels tamarindepulp (verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 8 gekookte eieren
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • gestoomde rijst, om erbij te serveren

Bereiden

Kerf de tomaten met een scherp mes aan de onderkant in. Overgiet ze met kokend water en laat 1 minuut staan. Giet af, pel ze en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Verwarm de olie in een wok of in een gietijzeren pan. Bak de sjalotjes, de knoflook en de gemberwortel er 1 minuut in. Voeg de korianderzaadjes, de komijn, de kurkuma, de sambal oelek en de tomaten toe. Laat nog een paar minuten fruiten.

Voeg de kokosmelk toe, de tamarinde, de suiker en 1 flinke mespunt zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen, tot het mengsel dik wordt. Voeg de eieren toe en laat nog een paar minuten verder sudderen om ze te verwarmen. Bestrooi met gebakken uitjes. Dien op met gestoomde rijst.

Tip

Dit is een originele, geurige specialiteit uit Maleisië, waar simpele, gestoomde rijst goed bij past. In het traditionele recept zijn de eieren hard, maar het is veel lekkerder als de dooier nog een beetje zacht is! De eieren kook je door ze in een pan koud water op te zetten en op matig vuur te verwarmen. Haal de pan van het vuur zodra het water kookt, en laat 7 minuten staan. Laat de eieren onder koud stromend water afkoelen en pel ze.

Kookboek

Het recept 'Curry met eieren' is afkomstig uit het kookboek...

Vegalicious - midprice editie

Alice Hart

Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit 'Vegalicious'. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • MiekeWaanzinnig lekkere curry, ga ik zeker vaker maken. Ik liet me bijna intimideren door de lange lijst met ingrediënten, maar bijna alles had ik al in huis en de tamarindepulp kun je volgens mij gewoon weglaten.

    reageren

  • MariekeErg lekker gerecht, heb zelf nog paprika toegevoegd en wat limoenrasp en -sap. De volgende keer voeg ik ook nog een aubergine toe. Ook lekker om komkommer in het zuur ernaast te eten.

    reageren

  • RoelofGewoon lekker - niets aan veranderen ;-)

    reageren

  • LucieSuper recept! Echt authentieke Indonesische smaak! Ik heb er nog voor de kenners een blaadje Daon Salam aan toegevoegd. Je blijft ervan eten!

    reageren