
Curry van kikkererwten en spinazie
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel pindaolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g tomaten in blik, in een blender gegooid
- 1 groene chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
- 5 cm verse gember, geschild en geraspt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- flinke handvol verse koriander, gehakt
- scheut citroensap
- 2 x 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt en gespoeld
- 150 g spinazie, gewassen en in repen gescheurd
- 4 lente-uitjes, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de pindaolie op een matig vuurt en bak de ui en knoflook goudbruin.
Verlaag het vuur en doe de tomaten, chilipeper, gember, kurkuma, garam masala, ¼ theelepel zout, koriander en citroensap erbij. Roer goed en giet er een scheut water bij. Blijf een paar minuten roeren en voeg dan de kikkererwten toe. Bedek met water en breng aan de kook.
Laat 15 minuten pruttelen, doe er de spinazie bij en laat nog 5 minuten pruttelen. Verleng de prutteltijd met 5 minuten als de saus er te waterig uitziet.
Serveer als de spinazie gaar is, met de gehakte lente-uitjes erop. Bruine basmatirijst of Bombay-aardappelen zijn de perfecte begeleider.
Kookboek
Het recept 'Curry van kikkererwten en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Wat je zeker moet (w)eten
Glen Matten
Dit boek biedt, ingedeeld van ontbijt tot en met toetjes, 100 dingen die je zeker moet eten, met recepten. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk, én lekker!... lees verder
© Kosmos Uitgevers