Curry van kikkererwten en spinazie

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pindaolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g tomaten in blik, in een blender gegooid
  • 1 groene chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • flinke handvol verse koriander, gehakt
  • scheut citroensap
  • 2 x 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt en gespoeld
  • 150 g spinazie, gewassen en in repen gescheurd
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt

Bereiden

Verwarm de pindaolie op een matig vuurt en bak de ui en knoflook goudbruin.

Verlaag het vuur en doe de tomaten, chilipeper, gember, kurkuma, garam masala, ¼ theelepel zout, koriander en citroensap erbij. Roer goed en giet er een scheut water bij. Blijf een paar minuten roeren en voeg dan de kikkererwten toe. Bedek met water en breng aan de kook.

Laat 15 minuten pruttelen, doe er de spinazie bij en laat nog 5 minuten pruttelen. Verleng de prutteltijd met 5 minuten als de saus er te waterig uitziet.

Serveer als de spinazie gaar is, met de gehakte lente-uitjes erop. Bruine basmatirijst of Bombay-aardappelen zijn de perfecte begeleider.

Kookboek

Het recept 'Curry van kikkererwten en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Wat je zeker moet (w)eten

Glen Matten

Dit boek biedt, ingedeeld van ontbijt tot en met toetjes, 100 dingen die je zeker moet eten, met recepten. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk, én lekker!... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Curry recept tips

Reacties op dit recept

  • EAMEen heerlijke, puur vegetarische curry. Ik had 'm eens gegeten op de ferry van Rotterdam naar Hull en was er helemaal verrukt van. Toen ik het recept in deze rubriek zag heb ik het meteen zelf thuis gemaakt. En ook deze versie was verrassend lekker. Een aanrader voor iedereen die niet zo nodig iedere dag vlees wil eten maar die wel degelijk van lekker eten houdt.

    • Natasja1970Lekker hoor. Ik ga 'm vanavond maken... Kijk er naar uit, heb nu al trek in ;)

    reageren

  • JoanLekker, voedzaam en eenvoudig te bereiden gerecht. Iets meer garam masala en kurkuma gebruikt.

    reageren