Chinese fondue (hotpot)

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

bevat per portie

  • 485 kcal
  • 40 g eiwit
  • 23 g vet
  • 29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • stukje gemberwortel (ca. 2 cm), fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 10 takjes koriander, fijngeknipt
  • 600 g lamsbout zonder been, in dunne plakjes
  • 200 g spinazie
  • ½ Chinese kool, in repen
  • 200 g shii-take, in plakjes
  • 75 g mihoen

Bereiden

Roer een sausje van de pindakaas, de sojasaus, de sherry, het chilipoeder, de suiker en 2 eetlepels heet water. Verdeel het sausje over vier kleine kommetjes.

Breng in een fonduepan 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de knoflook, gember, bosuitjes en koriander toe.

Verdeel het vlees, de groenten en de paddestoelen over twee schalen. Kook het vlees, de groenten en de shii-take aan tafel snel gaar in de bouillon. Serveer het sausje er apart bij. Voeg daarna de mihoen aan de bouillon toe en schenk de soep in soepkommen.

Extra benodigd

Fonduepan

Bron

Het recept 'Chinese fondue (hotpot)' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Paul Brighton | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Fondue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!