
Fondue Bourguignonne
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 100 ml rode wijn
- sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 takje verse tijm
- 200 g ossenhaas, in blokjes
- 200 g entrecote, in blokjes
- ½ theelepel rozemarijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 liter arachide- of zonnebloemolie om te fonduen
Voorbereiden
Meng de wijn met het sinaasappelsap, de azijn, knoflook en tijm en leg de ossenhaas in de marinade. Laat de smaken ca. 1 uur afgedekt in de koelkast intrekken. Neem het vlees uit de marinade en laat uitlekken.
Bereiden
Meng de rozemarijn en het citroensap door de entrecote. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie in een fonduepan tot 170 °C. Steek de stukjes vlees aan een fonduevork en bak ze goudbruin.
Extra benodigd
Fonduepan
Kookboek
Het recept 'Fondue Bourguignonne' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Aan tafel
diverse auteurs
Samen fonduen op z'n Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, Spaans gourmetten... Dit kookboekje geeft allerlei recepten en tips om met... lees verder
© Inmerc