Andijvie stamppot met merguez
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen, in stukken
- 200 ml melk
- olijfolie om te bakken
- 8 merguez-worstjes
- 25 g boter
- 1 zak voorgesneden andijvie (400-500 g)
- 150 gram pancetta, in reepjes
Bereiden
Kook de aardappelen in een ruime pan in weinig water met een beetje zout gaar. Verwarm als de aardappelen bijna gaar zijn de melk in een steelpan of de magnetron. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
Giet intussen de aardappelen af, laat even uitdampen en stamp ze dan fijn. Schenk de warme melk erbij en meng deze met de boter door het aardappelkruim. Schep de andijvie erdoor. Neem de worstjes uit de koekenpan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Verhit nog een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de pancetta even uit. Roer de pancetta met het bakvet door de stamppot en maak op smaak met zout en peper. Serveer de merguez bij de andijvie stamppot.
Extra benodigd
Stamper, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Andijvie stamppot met merguez' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
Dit bijzondere kookboek is een kleurrijke verzameling van portretten en de gerechten van gewone en ongewone vrouwen. De recepten zijn eenvoudig en... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel