Gestoofde boerenkool met radicchio

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 bundels boerenkool
  • ½ krop radicchio
  • 1 eetlepel extra vierge kokosolie (of olijfolie)
  • hennepzaad

Bereiden

Haal de boerenkool van de harde stengels door de blaadjes met je duim en wijsvinger van de stengel te ritsen. Hak de boerenkoolblaadjes in fijne reepjes.

Snijd ook de radicchio in reepjes.

Verwarm de kokosolie in een grote pan en laat de boerenkool een viertal minuten stoven. Voeg daarna de radicchio toe en laat nog een minuutje stoven, zodat ze haar mooie paarse kleur behoudt. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en werk af met wat hennepzaad.

Kookboek

Het recept 'Gestoofde boerenkool met radicchio' is afkomstig uit het kookboek...

Het keto plan

Julie van den Kerchove

Julie van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis. Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten... lees verder

© Uitgeverij Lannoo. Beeld: Heikki Verdurme

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!