Doperwten à la Française

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 30 ml zonnebloemolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 100 g spekblokjes
  • 40 g boter
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1½ kg doperwten (diepvries)
  • ½ bos munt (alleen de blaadjes), fijngesneden
  • 125 g frambozen, gehalveerd

Bereiden

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit er de ui en de spekblokjes in. Voeg na een paar minuten de helft van de boter toe en laat smelten. Voeg de kippenbouillon toe en kook in tot de bouillon sausdikte heeft. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.

Haal van het vuur en roer de resterende boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de munt en de frambozen. Serveer uit de pan.

Kookboek

Het recept 'Doperwten à la Française' is afkomstig uit het kookboek...

La Table de Caron

Alain Caron

In 'La Table de Caron' komen alle moderne klassiekers uit de bistrokeuken van de familie Caron samen: van oeufs durs mayonnaise en makreelrillettes met dragonmayonaise tot aan zalm en croûte, boeuf bourguignon en een onnavolgbare bouillabaisse... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: René Mesman

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Doperwten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!