Hutspot
- 5 personen
- 40 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen, in vieren
- 1½ kg winterpeen, in grote stukken
- 750 g ui, in grote stukken
- 3 laurierblaadjes
- 50 g boter
- 100 ml melk
- bosje bladpeterselie, fijngesneden
- 400 g oude kaas, in blokjes
Bereiden
Zet een pan met 1 liter water op het vuur en breng dit aan de kook. Doe de aardappelen in de pan, dan de wortels en dan de ui. Doe de deksel op de pan en kook zo'n 25 minuten met 1 eetlepel zout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper en de laurierblaadjes.
Giet nu het water af, haal de laurierblaadjes eruit en stamp de hutspot met een stamper. Laat nog wat grove stukken zitten - het moet vooral geen zachte prak worden.
Roer de boter en de melk erdoor en breng de hutspot op smaak met peper en zout. Strooi vlak voor het serveren de peterselie en de kaas eroverheen.
Kookboek
Het recept 'Hutspot' is afkomstig uit het kookboek...
Oerhollands
Manon Sikkel & Michiel Klønhammer
'Oerhollands' is een nieuwe visie op onze traditionele Hollandse keuken. Gerechten die onze ouders en voorouders maakten, maar dan aangepast aan deze tijd... lees verder
© Uitgeverij Becht