Hutspot met klapstuk
- 4 personen
- 110 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g klapstuk
- 1¼ kg winterwortelen, geschrapt en gesneden
- 1½ kg aardappelen, geschild
- 400 g uien, fijngesnipperd
- 80-100 g boter
- 75 ml melk (desgewenst)
Bereiden
Zet het vlees op met 300 ml kokend water en zout en laat het ca. 1 uur koken. Voeg vervolgens aardappelen, winterwortelen en uien toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat alles ca. 30 minuten doorkoken.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Giet het kookvocht af en bewaar het. Stamp aardappelen, uien en winterwortelen fijn en meng alles goed. Roer het kookvocht, de boter en desgewenst hete melk door de stamppot. Serveer het vlees erbij.
Het recept 'Hutspot met klapstuk' is afkomstig uit het kookboek Stamppot van diverse auteurs. © De Lantaarn