Hutspot met klapstuk van doorregen runderlappen

  • 4 personen
  • 135 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 400 g doorregen runderlappen, in dobbelsteentjes
  • 4 uien, 2 gesnipperd en 2 in ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel dillezaadjes of 1 eetlepel verse dille
  • 750 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 750 g winterwortel, in plakjes

Bereiden

Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees op hoog vuur snel rondom bruin. Bak de gesnipperde uien even mee. Voeg een scheutje water, de laurier, dille, zout en peper toe en laat het geheel 2 uur op laag vuur gaar stoven.

Kook intussen de aardappelen, wortelen en uiringen in weinig water met zout in 25 minuten gaar. Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.

Meng het stoofvlees en een deel van de jus met de puree tot een smeuïge stamppot. Breng de hutspot op smaak met zout en peper en geef de rest van de jus er apart bij.

Kookboek

Het recept 'Hutspot met klapstuk van doorregen runderlappen' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Holland

diverse auteurs

De lekkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger' al... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Hutspot recept tips

Reacties op dit recept

  • gerryHeel lekker is ook om de uien apart te bakken, gerookte spekblokjes uitbakken en daar de uien in bakken met flink grove peper. Je kunt het apart erbij geven of je roert de uien door de gestampte aardappelen en wortelen. Grote voordeel is dat het veel minder stinkt en het is pittiger.

    reageren

  • MarjaKlinkt lekker, maar... hutspot met klapstuk zonder klapstuk?

    reageren