Geroosterde kikkererwten

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 5,7
  • Hapje
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g gekookte kikkererwten, (pot of blik), uitgelekt
  • 2 theelepel olie of 1 theelepel knoflookolie
  • 1 theelepel paprikapoeder, cayennepeper of een van je favoriete specerijen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Spoel de kikkererwten in een zeef onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Dep ze voorzichtig droog met keukenpapier en doe in een kom. Voeg de olie toe en hussel. Bestrooi met specerijen en hussel nogmaals.

Spreid de kikkererwten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze 40 minuten tot ze droog en krokant zijn. Schep halverwege om. Laat afkoelen en serveer.

Lekker bij de borrel, als croutons in de salade of als mezze.

Extra benodigd

Bakpapier

Variatietip

Maak een zoete versie, met bijvoorbeeld kaneel en honing.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...

Gegrild & geroosterd

Marjolijn Rosendaal & Anya van de Wetering

Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kikkererwten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!