Koolraap met waterkers en spek

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g koolraap of raapjes
  • 20 g boter
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 150 g dobbelsteentjes spek
  • 150 g waterkers, zonder harde steeltjes en grof gehakt

Bereiden

Schil de koolraap of raapjes en snijd ze in stukjes. Kook in water met een beetje zout tot ze zacht zijn en laat goed uitlekken.

Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes spek tot ze aan alle kanten lichtgoud van kleur zijn. Voeg dan de koolraap toe, draai het vuur hoog en bak tot het spek en de koolraap goudbruin zijn.

Doe de waterkers in een kom, voeg dan de koolraap en dobbelsteentjes spek toe. Laat even staan zodat de waterkers door de warmte iets slinkt - de waterkers moet zijn groene kleur behouden en de blaadjes mogen niet helemaal slap worden. Breng op smaak met zout en veel versgemalen zwarte peper, en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Koolraap met waterkers en spek' is afkomstig uit het kookboek...

Groenten, 80 recepten stap voor stap

Molly Brown

Van gewone pieper tot vergeten groenten: niets is lekkerder en populairder dan variëren met groenten. 'Groenten, 80 recepten stap voor stap' leert je de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Koolraap recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!