Gebakken radicchio

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel boter
  • 3 kroppen radicchio tardivo, buitenste bladeren verwijderd en de rest in stukken
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel appelciderazijn

Bereiden

Verhit de boter in een koekenpan, doe de radicchio, sjalot, geraspte sinaasappelschil en azijn erin en voeg een snufje zout toe. Bak alles 10 minuten, of tot de radicchio zacht is. Haal de pan van het vuur, leg radicchio op een warme schaal en dien op.

Kookboek

Het recept 'Gebakken radicchio' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Vlees

diverse auteurs

De Italiaanse keuken kent vele manieren van vlees bereiden. In 'De Zilveren Lepel Vlees' leer je hoe je elk stuk vlees mooi tot zijn recht laat komen. Of dat nu van een varken, rund, kalf, lam, wild of gevogelte is. Van traditionele ossobuco alla Milanese tot... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Radicchio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!