Radicchio salade met guanciale, walnoot en gepocheerd ei

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 16 dunne reepjes guanciale (gedroogde varkenswangspek) of bacon
  • 8 eieren
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 300 g witlof
  • 300 g Treviso radicchio of roodlof
  • 150 ml vinaigrette
  • 12 halve walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
  • olijfolie

Bereiden

Bak de guanciale 2 minuten aan iedere kant in een koekenpan op hoog vuur. Laat de guanciale uitlekken op keukenpapier, laat het spek afkoelen en zet het aan de kant.

Pocheer de eieren in water en azijn in een steelpan en zet ze aan de kant.

Snijd de onderkant van de stronken wit- en roodlof om de bladeren los te maken, maar laat de bladeren heel. Was de wit- en roodlofbladeren en doe ze in een saladekom.

Schenk de vinaigrette over de wit- en roodlof en hussel. Voeg de walnoten en guanciale toe. Besprenkel de salade met een beetje olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de gepocheerde eieren op de salade en dien hem direct op.

Opmerking

Treviso radicchio is niet overal verkrijgbaar maar beslist de moeite waard. Kijk eens op de plaatselijke boeren- of biologische markt, of online. We garanderen je dat deze salade waanzinnig goed is!

Kookboek

Het recept 'Radicchio salade met guanciale, walnoot en gepocheerd ei' is afkomstig uit het kookboek...

Big Mamma's Cucina Popolare

Big Mamma

'Big Mamma's Cucina Popolare' biedt meer dan 130 makkelijk te bereiden en verrassende recepten: echte klassiekers maar wél met een moderne twist uit de Italiaanse keukens van restaurantgroep Big Mamma. De Italiaanse chef-koks van Big Mamma... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Radicchio recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!