Siciliaanse ratatouille (peperonata) van Onno Kleyn

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,2
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 flinke uien, in dunne plakken
  • olijfolie
  • 3 rode paprika's, in repen
  • 3 gepelde tomaten (blik), in stukken
  • 1 eetlepel azijn
  • 50 g groene olijven, ontpit, in stukjes
  • wat blaadjes verse basilicum (optioneel)

Bereiden

Bak de uien in een scheut olijfolie op halfhoog vuur tot ze glazig zijn.

Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten mee, tot hij begint te kleuren.

Doe de tomaten en de azijn erbij, draai het vuur wat lager en laat onder een deksel 10 minuten smoren.

Voeg de olijven toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 10 minuten sudderen.

Doe er als je dat wilt wat gescheurde blaadjes basilicum in, schep om en serveer.

Kookboek

Het recept 'Siciliaanse ratatouille (peperonata) van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Italië

Onno Kleyn

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de winkel... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Ratatouille recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!