Gegrilde little gem met dukkah

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 kropjes little gem
  • 75 g kerstomaten
  • 2 eetlepels dukkah (melange van amandelen, hazelnoten, komijn en koriander)

Bereiden

Verhit de grillpan of koekenpan op hoog vuur. Pers ondertussen de knoflook en meng met de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper. Zet opzij.

Snijd de little gem in de lengte doormidden, bestrijk de snijkanten met vinaigrette en bak de helften 2 minuten op de snijkant en vervolgens 2 minuten op de andere kant.

Schik de little gem op een schaal. Snijd de tomaten doormidden en schik ze op de sla. Schenk de rest van de vinaigrette erover, bestrooi met dukkah en serveer.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde little gem met dukkah' is afkomstig uit het kookboek...

Snel, gezond & lekker

Sue Quinn

In 'Snel, gezond & lekker' vind je 160 eenvoudige en in korte tijd te bereiden recepten. Alle recepten kosten slechts tien minuten of nog minder tijd om te maken. Als je eenmaal op deze manier hebt leren koken, gaat dat steeds gemakkelijker. Snel te leren... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Sla recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!