Little gem met miso en honing
- 6 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels rode miso
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 150 ml zonnebloemolie
- 6 kropjes little gem, in de lengte doormidden*
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Meng 1 eetlepel miso met de sojasaus, citroensap en zonnebloemolie tot een gladde marinade en doop er de little gem in. Zorg dat er ook wat marinade tussen de blaadjes komt.
Vijzel de knoflook met 1 theelepel zout fijn en meng met de overige eetlepel miso en de honing. Roer met de olijfolie tot een gladde dressing.
Steek door elke helft van de little gem twee bamboespiesjes (niet alleen om makkelijk te draaien maar vooral om de bladeren bij elkaar te houden).
Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/ hoogte (warm|200 °C|2).
Gril de little gem krokant maar zorg dat de boel niet verbrandt. Serveer lauw met de miso-honingdressing.
Extra benodigd
Vijzel, 12 bamboespiesjes
Tips
Kijk even of de buitenste blaadjes mooi genoeg zijn, en verwijder de eerste 3 mm van het stronkje (niet teveel anders valt de stronk uit elkaar). Leg de spiesjes minimaal 30 minuten in een bakje water met een gewicht op de spiesjes, daardoor verbranden ze iets minder snel. Je kunt natuurlijk ook rvs-spiesjes nemen.
Kookboek
Het recept 'Little gem met miso en honing' is afkomstig uit het kookboek...
De BBQ-atlas
Julius Jaspers
Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrediënten en op eigen wijze. In 'De BBQ-atlas' laat Julius Jaspers zien hoe divers barbecueën kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld... lees verder
© Carrera Culinair