Geroosterde spruitjes met tijm en kastanjes

  • 8 personen
  • 45 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg spruitjes
  • bosje verse tijm
  • 8 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 200 g vacuümverpakte kastanjes

Bereiden

Verhit de oven voor tot 180 °C.

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd de steeltjes af. Snijd ze doormidden en doe ze samen met de tijm, olie, zout en peper in een schaal. Roer kort.

Giet het spruitjesmengsel in een enkele laag in een braadslee en zet deze 20-25 minuten in de oven. Voeg halverwege de kastanjes toe, roer ze door de spruitjes en zet het gerecht terug in de oven.

Opmerking

Simpeler kan haast niet en dus is dit gerecht ideaal voor de drukke kerstdagen. Toch smaken deze spruitjes verrukkelijk, heel anders dan die kleffe groene balletjes van vroeger. De spruitjes zijn licht gebakken het lekkerst, dan krijgen ze een nootachtige smaak.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde spruitjes met tijm en kastanjes' is afkomstig uit het kookboek...

Eten met familie en vrienden

Sarah Raven

Dit boek bevat ruim 400 recepten, ingedeeld volgens de 4 seizoenen. Steeds meer mensen ontvangen hun gasten thuis in plaats van uit eten te gaan. Wat is er... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Spruitjes recept tips

Reacties op dit recept

  • PeterDit recept ga ik zeker proberen, en zal dan mijn bevindingen melden. Dat van die 'kleffe balletjes', kan ik niet beamen, ik vind ze ouderwets ook heerlijk.

    reageren

  • FiorienAls je de beschikking hebt over verse tamme kastanjes, moeten de kastanjes dan voorgekookt worden?

    reageren

  • LydiaLekker maar wel een beetje droog... vooral door de kastanjes erbij... maar de spruitjes zijn inderdaad lekker zo...

    reageren

  • EstherIk wil het binnenkort gaan maken, lijkt me wel een geslaagd recept voor kinderen i.p.v. gekookte spruitjes.

    reageren