Nigella Lawson: geroosterde spruitjes met rozemarijn

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eetlepels (30 ml) met knoflook gearomatiseerde olie
  • 1 theelepel verse, fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • geraspte schil van 1 onbehandelde citroen (het sap desgewenst)
  • 500 g kleine spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
  • 2 eetlepels (30 ml) geraspte pecorino of Parmezaanse kaas

Bereiden

Verhit de oven tot 220 °C / gasovenstand 7.

Giet de knoflookolie in een ondiepe braadslee, doe er de gehakte rozemarijn, fijn geraspte citroenschil, en dan de gehalveerde spruitjes in. Verdeel als zo goed mogelijk in de braadslee en zet de braadslee dan 20 minuten in de oven.

Proef (wees voorzichtig, brand je mond niet) om te controleren of de spruitjes gaar zijn - hoewel een beetje weerstand (in dit geval) geen slechte zaak is. Rooster ze anders nog 4-5 minuten. Haal de braadslee uit de oven.

Doe de spruitjes in een verwarmde schaal, strooi er de pecorino over en hussel goed voordat je er zout en peper naar smaak aan toevoegt. Mocht je er wat citroensap van de citroen waarvan je de schil eerder raspte, aan toe willen voegen, doe dat dan.

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: geroosterde spruitjes met rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...

Nigellissima

Nigella Lawson

In 'Nigellissima' viert Nigella de Italiaanse keuken: eerlijk, simpel maar heerlijk eten dat van je dagelijkse maaltijd een feestje zonder gedoe maakt. Hoewel Nigella... lees verder

© Uitgeverij Contact

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Spruitjes recept tips

Reacties op dit recept

  • LoesErg lekker. Een aan te bevelen recept.

    reageren

  • JoyceOok zonder knoflook erg lekker! Zeker een aanrader!

    reageren

  • AlexandraSuper lekker!!!

    reageren

  • MarliesSuper lekker, alleen waren de spruitjes iets te zacht, dus misschien voortaan minder lang in de oven (10 minuten).

    reageren

  • RitaLekker, heb een mooi stuk pecorino dus dit komt o.a. het weekend op tafel.

    reageren