Spruitjes met kastanjes

  • 8 personen
  • 50 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g verse kastanjes of 250 g kastanjes uit blik
  • 1 kg spruitjes
  • 30 g boter
  • versgeraspte nootmuskaat

Bereiden

Maak inkepingen in de schil van de kastanjes en doe ze in een pan. Giet er koud water bij tot ze onderstaan en breng het op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kastanjes 10 minuten zachtjes koken. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Pel ze.

Maak de spuitjes schoon en kerf elk spruitje aan de onderkant kruiselings in. Breng een pan water aan de kook. Voeg de spruitjes toe en laat ze 5-8 minuten zachtjes koken tot ze net zacht zijn.

Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de kastanjes toe. Bak ze tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de spruitjes toe en schep ze om tot alles goed heet is. Breng het gerecht op smaak met flink wat zout, peper en nootmuskaat.

Kookboek

Het recept 'Spruitjes met kastanjes' is afkomstig uit het kookboek...

Feestrecepten

diverse auteurs

Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Spruitjes recept tips

Reacties op dit recept

  • carlaHoe koolhydraatrijk zal dit zijn?

    reageren

  • GerardHet is heerlijk, vooral als je de tamme kastanjes zelf kunt rapen... Dan kost het niks. Maar het is allemachtig machtig. Kastanjes zijn enorm! Maak dus niet te veel, want uzelf en uw gasten zullen barsten! Lekker ja en gelukkig in dit recept niet ook nog eens kaas...

    reageren

  • PieterHeel lekker maar als ik de kastanjes inkerf en 10 min kook, kan ik ze helemaal niet meer pellen en vallen ze uit elkaar. Maximaal 4 minuten dan zijn de kastanjes nog stevig en kun je ze verder verwerken in je gerecht. En gelukkig staat er zo'n boom achter mijn huis :-)

    reageren