Worteltjes in kruidensaus

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 7
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 800 g kleine worteltjes, bijgesneden
  • 40 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gemengde kruiden, zoals peterselie, basilicum en majoraan, fijngehakt
  • 4 eetlepels slagroom

Bereiden

Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de worteltjes in ongeveer 10 minuten gaar. Laat ze uitlekken.

Smelt intussen de boter met de olie in een koekenpan op laag vuur. Bak de teen knoflook op niet te hoog vuur in 5 minuten goudbruin; roer vaak. Gooi hem dan weg.

Doe de worteltjes in de koekenpan en bak ze 2 minuten. Roer er de fijngehakte kruiden, wat zout en peper en de slagroom door.

Laat alles 10-15 minuten pruttelen; de saus moet zijn ingekookt. Als hij iets te dik is, roer je er wat lauw water of melk door. Haal het gerecht van het vuur en zet het warm op tafel.

Kookboek

Het recept 'Worteltjes in kruidensaus' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Quick & Easy

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel Quick & Easy' bevat meer dan 100 eenvoudige, gemakkelijke en overheerlijke Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Wortel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!