Zomerse zuurkool

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • milde olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 8 mooi rijpe tomaten, in partjes
  • ca. 700 g zuurkool
  • 8 takjes tijm, gerist en gehakt
  • 4 handjes pistachenoten, grof gehakt
  • voor erbij: 350 g tagliatelle of 800 g à 1 kg (kleine) aardappeltjes (zie serveersuggestie)

Bereiden

Verwarm een ruime koekenpan met wat olie. Fruit er de knoflook en helft van de tomaat in. Voeg als de tomaat vocht begint los te laten de zuurkool toe. Schep goed doorelkaar en bak 2 minuten licht aan.

Schep weer om, draai het vuur lager en laat nog een minuutje staan. Bestrooi dan met tijm en voeg de rest van de tomaat toe. Schep goed om en maak op smaak met peper en zout. Strooi er de pistachenoten over.

Serveersuggestie

Ik schep de zuurkool graag op tagliatelle, als die 4 minuten staat te koken zet ik de zuurkool op. Maar óók lekker met in groentebouillon en met een extra takje rozemarijn gekookte aardappeltjes. Even uitdampen, halveren en een paar minuten door een ruime koekenpan met olijfolie schudden terwijl de zuurkool opstaat.

Kookboek

Het recept 'Zomerse zuurkool' is afkomstig uit het kookboek...

À la minute

Mari Maris

Er zijn er van die dagen dat je gewoon geen tijd of zin hebt om te koken, maar toch trek hebt in iets lekkers. Voor die dagen is dit boek, hoewel je er makkelijk alle dagen goed en snel uit kunt koken. De recepten zijn zoals je van Mari gewend bent... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: René Mesman

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!